Van der Poel: 'Ik kan vandaag iets moois laten zien'

Mathieu van der Poel voor de start van de Amstel Gold Race in Maastricht. © George Deswijzen
Voorafgaand aan de start van de Amstel Gold Race stonden prominente deelnemers de media te woord. Onder hen ook de winnaar van de memorabele editie van 2019: Mathieu van der Poel.
Een week geleden won de alleskunner nog een slopende Ronde van Vlaanderen. Hij voelt zich fit genoeg om ook in de Zuid-Limburgse heuvels hoge ogen te gooien. "Ik ben goed hersteld om vandaag iets moois te laten zien", zegt de renner van Alpecin-Fenix.

'De Ronde ligt me beter'

Wel erkent Van der Poel dat hij deze week 'moeilijk op gang kwam' en de Amstel Gold Race hem niet per se op het lijf geschreven is. "De Ronde ligt mij beter dan de 'Amstel' en Parijs-Roubaix, dus dat was mijn hoofddoel. Maar met de parcourswijzigingen kunnen we al eerder gaan koersen, maar ik verwacht dat ook vandaag bij de Kruisberg, Eyserbosweg en Keutenberg het verschil weer gemaakt zal worden."

Eervol

Maastrichtenaar Tom Dumoulin reed geen Ronde van Vlaanderen, maar nam de Volta Limburg Classic als aanloop naar de Amstel Gold Race. "Dit is voor mij de mooiste wedstrijd van het jaar, ik heb er heel veel zin in", zegt de renner van Jumbo-Visma. "Deze koers was voor mij als kind de trigger om te gaan wielrennen. Ik vind het eervol om nu zelf als wielrenner aan de start te staan."
Tom Dumoulin kijkt uit naar zijn eerste Amstel Gold Race sinds 2016. © George Deswijzen

'Mooie finale rijden'

Dumoulin reed de Amstel Gold Race in 2016 voor het laatst. Dit voorjaar hoopt hij in de juiste vorm te komen om te pieken in de Giro d'Italia "Ik ben weer op de weg terug, ik voelde me vorige week best goed. Ik hoop dat er weer een stapje bij zit en ik een mooie finale kan rijden."

Fotofinish

Tom Pidcock gaan we ongetwijfeld ook terugzien in die finale. Hij greep vorig jaar in Vilt in een fotofinish enkele millimeters naast de winst. "Daar heb ik niet zo goed van geslapen", aldus de Brit van Ineos, die zegt te zinnen op revanche. De man die hem klopte, Wout van Aert, is er zondag niet bij.

Live

De Amstel Gold Race is zondag vanaf 13:00 uur live te volgen via L1 TV en L1 Radio. De hele dag lees je alle updates over de koers in het liveblog van 1Limburg.