Lions pakt punt in slotseconden, HandbaL Venlo verliest

Bij de vrouwen ging HandbaL Venlo in de eredivisie onderuit tegen Quintus en haalde V&L flink uit tegen Kwiek. © iStock
In de tweede ronde van de competitie in de HandbalNL League heeft Bevo gewonnen van Quintus en heeft Lions gelijk gespeeld tegen Hurry Up. Bij de vrouwen ging HandbaL Venlo in de eredivisie onderuit tegen Quintus en haalde V&L flink uit tegen Kwiek.
Kembit Lions heeft met 25-25 de punten gedeeld met Hurry Up. In Zwartemeer ging de stand tot 6-6 gelijk op, maar daarna nam de thuisploeg afstand. De Sittardenaren kwamen met 13-7 achter, maar verkleinden het gat bij rust tot 13-10.
Na rust liep het verschil weer op. Bij 20-15 riep Christoph Jauernik zijn mannen voor overleg naar de kant, waarna Lions terugkwam tot 25-24. Twintig seconden voor tijd maakte Thomas Dekker gelijk en pakte Lions alsnog een punt.

Winst voor Bevo

De mannen van Herpertz Bevo hielden aan de uitwedstrijd tegen Quintus twee punten over. Halverwege de wedstrijd in Kwintsheul stond het team van Danny van Katwijk en Lambert van Berlo met 12-14 voor. Ook na de hervatting hielden Quintus en Bevo elkaar in evenwicht, maar uiteindelijk trok de ploeg uit Panningen aan het langste eind.

Stand

Lions heeft na twee wedstrijden een punt minder dan landskampioen Aalsmeer en staat met 3 punten op de tweede plaats in de HandbalNL League, Bevo is met 2 punten vierde.

V&L haalt flink uit tegen Kwiek

De vrouwen van Geonius V&L kregen in Kampioensgroep A van de eredivisie Kwiek uit Raalte op bezoek. De vrouwen uit Overijssel kon de thuisploeg tot 4-4 volgen, maar daarna sloeg V&L een gat. Met 15-9 werd de eerste helft afgesloten.
In het tweede deel van de wedstrijd voerde V&L de score en het verschil op. De Geleense vrouwen bleken een maatje te groot voor de bezoekster, die met een 36-19 naar huis werden gestuurd.

Verlies HandbaLVenlo

De vrouwen van Cabooter HandbaL Venlo, koploper in Kampioensgroep B, verloren in het Westland met 30-28 van Quintus. HandbaL Venlo werkte een 4-1 achterstand weg en stond bij rust met 13-15 voor.
Na de hervatting boog Quintus de stand weer om en met nog tien minuten te spelen te gaan, was het verschil gegroeid tot vijf punten. De strijd leek gestreden, maar de ploeg van coach Robin Gielen kwam sterk terug en maakte twee minuten voor tijd gelijk: 28-28. In de slotfase scoorde Quintus nog twee keer en bracht met een 30-28 zege de spanning terug in deze kampioensgroep.
HandbaL Venlo blijft met zeven punten uit drie wedstrijden koploper in deze kampioensgroep. Quintus volgt op één punt.