Mike Teunissen: 'Amstel Gold Race kan alle kanten op'

Mike Teunissen tijdens de Ronde van Vlaanderen © Orange Pictures
Mike Teunissen verwacht zondag een Amstel Gold Race die alle kanten op kan gaan. De renner uit Ysselsteyn ziet voor zichzelf ook een rol weggelegd om de koers te kleuren.
Teunissen blikte zaterdagavond vooruit in een speciale uitzending van L1 Sport.

Heel speciaal

De Limburger heeft veel zin in zijn derde deelname aan de Gold Race. "Deze koers rijden is ook wel heel speciaal. Het komt voor mij ook niet al te vaak voor." Jumbo-Visma, de ploeg van Teunissen, start zondag zonder uitgesproken kopman aan de Amstel Gold Race. De oorspronkelijke kopman, Wout van Aert, kan niet starten omdat hij nog niet fit is na een coronabesmetting. "We gaan de koers anders in", zegt ook de Limbuger aan de vooravond van de Gold Race.

Kaarten

Volgens Teunissen kan Jumbo-Visma zondag meerdere kaarten spelen. "We hebben met Christophe Laporte natuurlijk een sprinter die in vorm is. En dan hebben we Tom Dumoulin, Tiesj Benoot, Nathan van Hooydonck en ikzelf die voor de finale iets kunnen forceren. Het kan ook veel kanten op, mede door de parcourswijziging."

Muur van geluid

Teunissen verwacht zondag veel publiek langs de kant van de weg om de renners aan te moedigen. "In de Ronde van Vlaanderen was er op een bepaald moment een muur van gelud en ik hoop dat het zondag ook zo is. Dat is voor de beleving voor onzelf ook een stuk mooier."

Dumoulin

Bij Jumbo-Visma rijdt Teunissen zondag dus samen met Tom Dumoulin, de andere Limburger in de Amstel Gold Race. Oud-wielrenner Bram Tankink is benieuwd wat Dumoulin zondag kan laten zien. Oud-wielrenner Bram Tankink en wielerjournalist Raymond Kerckhoffs spraken in L1 Sport over hun verwachtingen van de Maastrichtenaar.