Fortuna pakt fortuinlijk punt bij FC Utrecht

Afbeelding ter illustratie © Fortunees Tijjani Noslin in duel met een Utrecht-speler | Foto Niels van Renen
Fortuna Sittard heeft aan de uitwedstrijd bij FC Utrecht een punt overgehouden. In Stadion Galgenwaard speelde de ploeg van Fortuna-trainer Sjors Ultee met 1-1 gelijk en passeert in ieder geval Willem II op de ranglijst.
In de laatste minuut van de reguliere speeltijd leek de thuisploeg de winnende te scoren maar de VAR besliste anders. Fortuna pakt een fortuinlijk, maar zeker ook verdiend punt.

Vroege domper

Fortuna Sittard kwam vroeg in de wedstrijd op een 1-0 achterstand. Bart Ramselaar maakte in de vijfde minuutal het openingsdoelpunt. Even later kreeg de thuisclub nog een mogelijkheid maar deze keer bleef de inzet van Ramselaar zonder gevolgen. Het gaf de intenties aan van Utrecht-coach Rick Kruys.
Na 25 minuten moest Ultee gedwongen wisselen. Aanvoerder Ben Rienstra kwam ongelukkig in botsing met Othmane Boussaid en kon niet verder. Tesfaldet Tekie was zijn vervanger.
Fortuna kende weinig aanvallende momenten, hoewel het iets beter in de wedstrijd was gekomen. Twee schoten waarvan géén op doel gaven de statistieken weer. In de 33ste minuut kwam de Sittardse ploeg goed weg toen de Utrecht-aanvallers Ramselaar en Quinten Timber elkaar in de weg liepen. Timber was in de blessuretijd van de eerste helft nog een keer gevaarlijk maar zijn schot ging naast. 1-0 bij rust.

Raak

Kansen waren er aan het begin van de tweede helft voor Mats Seuntjens en Zian Flemming. Een redding van Utrecht-doelman Fabian de Keijzer en vervolgens een inzet die voor de lijn werd weggewerkt, voorkwamen dat Fortuna op gelijke hoogte kon komen. Wat volgde was een open wedstrijd met kansen voor beide doelen. Na iets meer dan een uur spelen was het raak. Zian Flemming gaf het laatste tikje. Daarna was het weer de beurt aan Utrecht. Doelman Yanick van Osch bleef staan bij een voorzet maar dat deed invaller Mimoun Mahi ook waardoor de kans verkeken was.

VAR

Beide trainers wisselden. Bij Fortuna werd Tijjani Noslin vervangen door Lisandro Semedo en kwam Paul Gladon voor Charlison Benschop in de spits. Fortuna had meer balbezit en was gevaarlijker voor het doel. Goede afstandsschoten waren er van Seuntjens, dat gestopt werd door de Utrecht-doelman en van Flemming, dat tot corner verwerkt werd. Ook Utrecht zocht de aanval en de ruim 21.000 toeschouwers zagen een boeiende partij. Ivo Pinto kwam George Cox afwisselen op de linkerflank maar hét moment kwam in de 90ste minuut. Utrecht leek op voorsprong te komen nadat de bal eerst al de lat geraakt had. Maar de VAR keurde de treffer af omdat Willem Janssen hands gemaakt zou hebben. En met die 1-1 kon Fortuna tevreden zijn.