Pech voor karter Reno Francot in Portugal

Afbeelding ter illustratie © SportinPhoto/Umberto Fraenkel
Reno Francot is in de openingsrace van het Europees kampioenschap karten in de OK-Junior klasse niet over de streep gekomen. Het 14-jarige karttalent uit Echt startte op het Kartodromo Internacional do Algarve in Portimão vanaf de 29e plek.
Nog voor het ingaan van de tweede bocht brak zijn rempedaal af en werd hij met een snelheid van boven de 130 km gekatapulteerd. Hij kwam zo'n 100 meter verder buiten de omheining terecht, maar bleef ongedeerd.

Verbetering

Francot, die dit jaar van Tony Kart overstapte naar het fabrieksteam van het Italiaanse Birel Art, kwam vrijdag bij de kwalificatierace op het Portugese circuit snelheid te kort. Vader Fernon Francot vertelde tegenover L1 dat daarna flink aan de kart gesleuteld is en dat was merkbaar.
Reno reed zaterdag vier kwalificatieraces, vertrok in alle races vanaf P16 en verbeterde zich aanmerkelijk.

Superheat

Vóór de superheat van zondagmorgen over 10 rondes van 1.531 meter voerden de monteurs van Birel Art nog enkele verbeteringen door. Reno begon als 17e, verloor in de eerste ronde bijna vijf seconden op leider Dmitry Matveev en zakte naar de 18e plaats. In de daarop volgende rondes won en verloor de Echtenaar een plaats, maar finishte uiteindelijk als dertiende op ruim 11 seconden van winnaar Anatholy Khavalkin, die Matveev in de vijfde ronde van de leiding verdrong.

Volgende EK-race in Spanje

De coureurs komen in het weekend van 28 april op het Circuito Internacional de Zuera in Zaragoza in actie in de tweede ronde van het Europees kampioenschap in de OK-Junior klasse.