Robin Frijns tweede in E-Prix in Rome

Robin Frijns in zijn nieuwe Formule E-bolide. © Orange Pictures
Robin Frijns is in de eerste race van het E-prix weekend in Rome als tweede over de finish gekomen.
De Maastrichtenaar, die voor Envision Racing rijdt, was op het 3,8 kilometer lange stratencircuit van de Italiaanse hoofdstad van P2 gestart. Mitch Evans van Jaguar TCS Racing won de race.

Fractie langzamer in kwalificatie

Robin Frijns was in de finale van de kwalificatie een fractie van een seconde langzamer dan de Belg Stoffel Vandoorne, die als winnaar van pole positie mocht vertrekken . Frijns had in de kwart finale André Lotterer uitgeschakeld en was in de halve finale ook sneller dan wereldkampioen Nyck de Vries.

Frijns op kop

Direct na de start probeerde Frijns zijn wagen naast Vandoorne te zetten, maar slaagde daar niet in. Na drie minuten werd de race geneutraliseerd omdat Günther zijn wagen in een bocht tegen de muur gezet had. Nadat de safety car de baan had verlaten, ontspon zich een gevecht om de leiding en na een kwartier racen verdrong Frijns Vandoorne van de leiding. Kort nadat Vandoorne de attack mode had ingeschakeld, schakelde de Maastrichtenaar daar ook op over, waardoor zijn wagen gedurende vier minuten over 13% meer vermogen beschikte. Frijns bleef lang op kop, maar moest een kwartier voor tijd de leiding afstaan aan Vandoorne. Het tweetal wisselde binnen een minuut weer van positie, maar met nog tien minuten te rijden, pakte Mitch Evans van Jaguar TCS Racing de kop.

Evans aan de leiding

Terwijl zich achter hem Frijns, Vandoorne, Vergne en Dennis om een podiumplaats streden en voortdurend van postie wisselden, liep de Brit steeds verder weg. Hij sloeg een gat van acht seconden en kwam onbedreigd als winnaar over de finish. In de slotfase zakte Frijns korte tijd terug naar de vierde plaats, maar kwam uiteindelijk met lichte voorsprong op Vandoorne als tweede over de finishlijn.

Derde in WK-stand

Het leverde de Maastrichtenaar 18 punten op. Hij is nu met 42 punten derde in de stand om het wereldkampioenschap in de Formule E, zeven punten achter de Zwitser Edoardo Mortara en vier minder dan Stoffel Vandoorne.
Zondagmiddag komen de 22 Formule E-coureurs in Rome opnieuw in actie.