Machteloos VVV verliest met 3-1 van NAC

VVV-NAC © Orange Pictures
VVV-Venlo heeft in het Rat Verlegh Stadion met 3-1 verloren van NAC Breda. De Venlonaren hadden in de eerste helft nauwelijks wat in te brengen tegen de thuisploeg die met een 2-0 voorsprong ging rusten.
NAC Breda had in eigen huis vanaf het beginsignaal het overwicht. De thuisploeg mocht in de openingsfase drie hoekschoppen nemen, die doelman Delano van Crooijweg wegtikte. VVV-Venlo probeerde te counteren, maar een lage voorzet van Simon Janssen werd weggewerkt. Na een kwartier spelen spatte een schot van Ody Velanas op de paal uiteen.

VVV op achterstand

Kort daarna kwam VVV op achterstand toen de bal uit een hoekschop van Welat het hoofd van Danny Bakker bereikte en Bakker de bal achter de kansloze goalie Van Crooij kopte. VVV had weinig in te brengen tegen de Bredanaren. Halverwege de eerste helft kreeg de Venlonaren de bal niet uit de zestien, waarna Naoufel Bannis de bal van afstand tegen de touwen schoot: 2-0.

NAC bleef jagen

NAC bleef jagen om verder uit te lopen. Een schot van Velanas werd door Van Crooij gekeerd en een voorzet van Tobias Pachonik was een makkelijke prooi voor doelman Nick Olij.

Kans op aansluittreffer

VVV was machteloos tegen NAC, maar kreeg kort voor rust na slordig balverlies de kans de aansluittreffer te maken. Mitchell van Rooijen probeerde het van afstand, maar zijn schot werd geblokt en Nick Venema zag zijn schot van buiten de zestien vervolgens door doelman Olij gered. Op slag van rust was NAC dichtbij de 3-0 toen Kaj de Rooijlangs twee tegenstanders snelde en op doel schoot. De bal kwam via de onderkant van de lat terug.

Kansjes

VVV probeerde na de hervatting iets aan de achterstand te doen en kreeg ook wat kansjes. Nick Venema ging alleen op doelman Olij af, maar werd wegens buitenspel teruggefloten. Even later was de Bredase doelman bij de bal voordat Venema gevaarlijk kon worden. Kees de Boer kreeg daarna een scherpe voorzet van Joeri Schroijen bij de tweede paal niet over de doellijn en maakte kort daarna plaats voor Sven Braken.
De VVV-defensie verhinderde dat de thuisploeg, die met vlagen slordig speelde, de score kon opvoeren. Aan de overkant slaagde Joeri Schroijen er niet in geklungel in de NAC-verdediging af te straffen. Een kwartier voor tijd keerde Nick Olij een schot van invaller Karl Johansson.

Van Rooijen scoort

In de slotfase kwam NAC op 3-0 toen Naoufel Bannis een afgemeten voorzet van Boris van Schuppen met een doelpunt afrondde. Een minuut later mochten ook de VVV-supporters tussen de 17.000 toeschouwers juichen toen Mitchell van Rooijen op aangeven van Rayan El Azrak de bal in het doel van Nick Olij werkte: 3-1.
Kort voor het einde probeerde Joeri Schroijen met een schot van afstand nog verandering te brengen in de stand, maar de bal ging naast. Dat overkwam ook Bredanaar Van Schuppen in blessuretijd. Ook zijn uithaal met links ging naast. De wedstrijd eindigde in een 3-1 nederlaag voor VVV-Venlo, dat voor de zeventiende keer deze competitie puntloos bleef.