Deceptie voor MVV tegen Jong Utrecht

MVV heeft met 2-4 verloren tegen Jong Utrecht. © Frank Kerbusch | Publiciteitsvisie.nl
MVV heeft met 2-4 verloren tegen Jong Utrecht. Na 23 minuten stonden de Maastrichtenaren nog op een 2-0 voorsprong. Bij een 2-3 achterstand miste Sven Blummel een penalty.
Na de overwinning op hekkensluiter Helmond Sport was de ontmoeting tegen Jong Utrecht de uitgelezen kans om voor het eerst dit seizoen twee wedstrijden op rij te winnen.

Vliegende start

Al voordat alle toeschouwers in de Geusselt hun plek hadden gevonden, kon er al gejuicht worden voor de 1-0. Vanaf de aftrap eindigde een vloeiende aanval voor de voeten van Mitchy Ntelo die van dichtbij eenvoudig de bal achter doelman Thijmen Nijhuis kon schieten. Nijhuis was eerste keeper bij de aanvang van dit seizoen, maar nadat Romain Matthys eerste keuze werd besloot Nijhuis terug te gaan naar Jong Utrecht.

Luxe

In de 23ste minuut kwam MVV op een 2-0 voorsprong, een ongekende luxe in dit moeizame seizoen. Doelman Nijhuis was ongetwijfeld naar zijn oude club afgereisd om zich te revancheren, maar bij de 2-0 zag hij er opnieuw niet goed uit. Een goede dribbel van Toshio Lake resulteerde in een afstandsschot dat niet goed verwerkt werkt door Nijhuis waardoor Ntelo de bal in een leeg doel kon intikken voor zijn tweede van de avond.
Mitchy Ntelo viert zijn tweede doelpunt op geheel eigen wijze. © Frank Kerbusch | Publiciteitsvisie.nl

Tegendoelpunt

Jong Utrecht kon niet echt een vuist maken, maar rechtsbuiten Mohamed Mallahi was wel een plaaggeest voor de MVV defensie door zijn creativiteit. In de 32ste minuut wist hij in een vol strafschopgebied de bal laag en hard op doel te schieten, waarbij de bal de bal tussen de benen van een ongelukkige Matthys verdween voor de 2-1.

Gelijkmaker

MVV was volledig van slag na de verrassende aansluitingstreffer. In de 36ste minuut had Jong Utrecht al de gelijkmaker moeten maken, maar voor het doel liepen Mees Rijks en Sanches Fernandes elkaar in de weg, waardoor een niet te missen kans verloren ging. Drie minuten later was het wel raak tot ongenoegen van het thuispubliek. Nadat MVV niet adequaat verdedigde viel de bal voor de voeten van Rijks die de bal vrij in de hoek kon schieten voor de 2-2.

Achterstand

Na de hervatting werd het nog erger voor de ploeg van interim-trainer Maurice Verberne. Meteen na de aftrap was het Robert Schein die vanuit een schier onmogelijke hoek de bal binnenkant paal erin schoot. Waarschijnlijk dacht Matthys ook dat de bal er onmogelijke in kon, gezien het feit dat hij aan de grond genageld bleef staan.

Rug rechten

Voor MVV zat er niets anders op dan de rug opnieuw te rechten en op zoek te gaan naar de gelijkmaker. Dat leverde een aantrekkelijke fase op na een uur spelen waarbij het spel op en neer ging. Het leverde goede kansen op voor de Maastrichtenaren. Eerst via een hard schot van Sven Blummel dat ternauwernood via de lat verwerkt kon worden door Nijhuis. Even later haalde Ntelo goed de achterlijn en besloot zelf vanuit een te moeilijke hoek te schieten in plaats van de bal terug te leggen op de meegekomen spelers.

Penalty gemist

In de 80ste minuut kreeg MVV de ultieme mogelijkheid op de gelijkmaker middels een strafschop. Een voorzet werd door Rijks met zijn hand uit de doelmond geslagen. Het had een rode kaart moeten zijn, maar hij kreeg slechts geel. Aanvoerder Blummel nam de strafschop, maar van overmaat tot ramp schoot hij vol tegen de paal.

Gifbeker

Een avond die zo mooi begon in Maastricht eindigde in een echte deceptie. Waar MVV de gelijkmaker allang had moeten maken, ging de bal er aan de overkant vlak voor tijd wel in. Een schot van invaller Eros Maddi werd dusdanig van richting veranderd waardoor de bal hoog over doelman Matthys in de verre hoek plofte voor de beslissing van de avond. Telkens wanneer MVV op weg lijkt naar een betere periode in dit seizoen, krijgt het de deksel opnieuw op de neus. Deze avond bleek hierop geen uitzondering.