Gelijkspel Roda JC tegen Jong Ajax

Afbeelding ter illustratie © Orange Pictures
Roda JC moet een pas op de plaats maken wat betreft directe promotie. Tegen Jong Ajax moest de Kerkraadse club na 90 minuten met een punt tevreden zijn, 2-2.
Roda JC nam het voor de derde keer in een week op tegen een 'Jong'-team. Waar de Kerkraadse ploeg won met 2-1 tegen Jong Utrecht, en met 0-1 won bij Jong AZ kwam het tegen de Amsterdamse talenten niet verder dan een gelijkspel.

Koude douche

Voor ruim 13.000 toeschouwers (!) in het Parkstad Limburg Stadion startte Roda JC sterk. Met fel spel drukte het Jong Ajax in de verdediging. Vooral Patrick Pflücke was actief in de beginfase maar zijn pogingen misten precisie. De tweede hoekschop van de openingsfase leverde gevaar op via een kopbal van Richard Jensen, terug in de basis (met beschermingsmasker) maar die kon gepakt worden door Ajax-goalie Calvin Raatsie. Het eerste doelpunt viel echter aan de andere kant. Na een kwartier schoot Ünüvar fraai de openingstreffer achter Roda-doelman Rody de Boer, 0-1.

Gelijk

In de 27e minuut liet Roda na de gelijkmaker te scoren. Tot vier keer toe schoot een Roda JC 'er op doel, steeds werd de bal geblokt. Even later gevolgd door een vrije trap van Emmers en ook die werd afgeweerd. Niet door een Amsterdams lijf maar deze keer door de lat. Daarmee leek de club uit Kerkrade zijn beste moment in de eerste helft gehad te hebben. Roda had het moeilijk en snakte na de rust. Het moment van Patrick Pflücke moest nog komen. In de eerste minuten bleven zijn pogingen zonder resultaat, in de 43e minuut werd een teruggelegde bal van Vente door de Roda-aanvaller keihard in het doel geschoten. De verdiende gelijkmaker viel vlak voor rust.

Voorsprong

Aan het begin van de 2e helft meteen een grote kans voor de thuisploeg. Een snel genomen vrije trap werd door Limbombe voor open doel gemist. In de 53e minuut was het wel raak. Dylan Vente lobte de bal over de uitgekomen Ajax-doelman.
Net voordat er een uur gespeeld was gaf Roda JC opnieuw te veel ruimte aan een van de Amsterdamse talenten. Deze keer profiteerde Hlynsson met een dribbel vanaf het middenveld waarna de Ijslander met zijn schot van twintig meter de 2-2 aantekende.

Remise

Trainer Jurgen Streppel probeerde nog iets af te dwingen met wissels. Dat leverde kansen op voor onder meer invaller Davy van den Berg en Amir Absalem maar Roda scoorde geen derde keer. Ondanks de Kerkraadse druk en de mogelijkheden bleef het 2-2.
Omdat Volendam won, is de marge tot de tweede plaats met nog 4 wedstrijden, acht punten.