Video: KNVB-beker in Fortuna Museum op avond vol historie

Mister Pinkpop en Fortuna-fan Jan Smeets met 'zijn' KNVB-beker © Fortuna Sittard
In het Fortuna-stadion werd de tijd even teruggedraaid naar de jaren '50, '60 en '80. Met mooie verhalen en een replica van de KNVB-beker voor het museum.
Mark van Bommel, cultheld John Linford, Willy Boessen en Mister Fortuna René Maessen vertelden verhalen uit de oude doos voor een zaal met sponsoren van de Sittardse club.

Museum

Mister Pinkpop én Fortuna-aanhanger van het eerste uur Jan Smeets nam daarnaast het initiatief om het Fortuna Museum te verrijken met een replica van de door Fortuna'54 gewonnen KNVB-beker uit 1957 en 1964.

Zorgen

Tijdens het voetbalforum werd niet alleen in de geschiedenis gedoken. Ook de huidige situatie van Fortuna Sittard kwam aanbod. Aanwezigen maakten zich vooral zorgen over de huidige plek op de ranglijst in de Eredivisie. De Sittardenaren staan nu op de zeventiende plek en als Fortuna daar dit seizoen eindigt, betekent dat rechtstreekse degradatie. De huidige selectie moet zaterdag de horde FC Utrecht succesvol gaan nemen om weer wat kleur op de wangen te krijgen. Die wedstrijd is vanaf 18.45 uur live te volgen via L1 Sportradio.