Verstappen eindigt vierde tijdens eerste training Australië

Max Verstappen op het Albert Park Circuit in Melbourne © Red Bull Content Pool
Max Verstappen heeft in de eerste vrije training voor de Grote Prijs van Australië de vierde tijd geklokt in zijn Red Bull. De wereldkampioen in de Formule 1 moest ruim acht tienden van een seconde toegeven op Ferrari-coureur Carlos Sainz. De Spanjaard zette met 1.19,806 de beste tijd neer op het Albert Park Circuit.
Net als bij de eerste twee grands prix, in Bahrein en Saudi-Arabië, waren de Ferrari's bijzonder snel. WK-leider Charles Leclerc klokte achter zijn teamgenoot Sainz de tweede tijd. De Monegask, die ook een keer van de baan schoot en door het gras moest, gaf 0,571 seconde toe.

Pérez derde

De Mexicaan Sergio Pérez, teamgenoot van Verstappen bij Red Bull, eindigde als derde. Pérez zat bijna zes tienden achter Sainz. Zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton kwam niet verder dan de zevende plaats. De Brit gaf in zijn Mercedes ruim 1,2 seconde toe op Sainz.

Tweede training

Om 8:00 uur Nederlandse tijd begint de tweede vrije training. De Grote Prijs van Australië is de derde race van het jaar. Leclerc won de openingsrace in Bahrein, Verstappen zegevierde twee weken geleden in Saudi-Arabië na een spannend duel met de Ferrari-coureur. Leclerc leidt het kampioenschap met 45 punten, gevolgd door Sainz (33) en Verstappen (25).

Vettel weer terug

Sebastian Vettel maakte in Melbourne zijn rentree in de Formule 1. De viervoudig wereldkampioen moest de eerste twee races overslaan vanwege een coronabesmetting. Aan het einde van de training viel de Aston Martin van Vettel stil op het rechte stuk, wat ertoe leidde dat de sessie werd stilgelegd met een rode vlag. De Duitser bluste zelf het brandje dat in zijn auto was ontstaan en stapte daarna op een scooter om een rondje over het circuit te rijden, ondertussen zwaaiend naar het publiek. Aston Martin maakte na de sessie bekend dat de motor in de auto van Vettel vervangen moet worden.
De training was eerder al even stilgelegd omdat er een afgebroken onderdeel op de baan lag, afkomstig van de Red Bull van Pérez.
Bekijk hier de nieuwste aflevering van Pitlane, het autosportprogramma van L1: