Theaterpubliek hangt nog steeds aan de lippen van Zoetemelk

De toeschouwers in het Toon Hermanstheater luisteren aandachtig naar de voormalige wielrenners © L1
De voormalige wielrenners Joop Zoetemelk, Adrie van der Poel en Henk Lubberding rijden al een tijdje niet meer mee in het peloton. Maar het publiek hangt nog altijd aan hun lippen als ze over de koers spreken.
Van enige plankekoorts is totaal geen sprake als de drie oud-wielrenners het toneel van het Toon Hermanstheater in Sittard betreden.

Joop blijft gewoon Joop

Ze hoeven ook geen rol te spelen, ze kunnen in deze theatervoorstelling gewoon zichzelf zijn. "Er wordt veel over de koers gesproken, maar er komen ook gewone alledaagse dingen aan bod", legt Henk Lubberding uit.

De verhalen van vroeger aanhoren

De voormalige wielrenners zijn bij de wielerfans nog altijd erg populair. Niet alleen de oudere wielerliefhebbers hebben voor deze theatervoostelling een kaartje gekocht. Sommige bezoekers hebben een leeftijd waarmee ze Joop Zoetemelk nooit hebben kunnen zien koersen. Toch willen ook zij de verhalen van vroeger uit de mond van oud-Tourwinnaar horen.

Kilometers vreten

Joop Zoetemelk is nog altijd herstellende van een vervelende val met de fiets, nu anderhalf jaar geleden. Lubberding en Van der Poel draaien nog geregeld hun kilometers op de racefiets. Adrie van der Poel blijkt nog regelmatig tochten van meer den 200 kilometer te fietsen. Lubberding zit om de andere dag op fiets en schuwt ook pittige tripjes op het eiland Lanzerote niet.