Titelverdediger Wout van Aert niet in Amstel Gold Race

De sprint om de zege in de Amstel Gold Race van 2021. Wout van Aert (rechts) wint met een miniem verschil. © George Deswijzen
Wout van Aert neemt definitief niet deel aan de Amstel Gold Race. De Belg van Jumbo-Visma, vorig jaar winnaar van de Limburgse klassieker, is niet fit genoeg na een coronabesmetting.
Van Aert hervat wel weer zijn trainingen maar de Amstel Gold Race komt te vroeg voor hem, dat maakt zijn ploeg Jumbo-Visma bekend.

Parijs-Roubaix

Van Aert moest vorige week vanwege de coronabesmetting al afzeggen voor de Ronde van Vlaanderen. Deelname aan Parijs-Roubaix, op 17 april, is nu het doel.

Tom Dumoulin

Met het ontbreken van Van Aert zijn de Belg Tiesj Benoot en de Fransman Christophe Laporte de kopmannen bij Jumbo-Visma. Ook Tom Dumoulin hoopt een rol in de finale te kunnen spelen. De Maastrichtenaar stapte half maart af in de Ronde van Catalonië en maakte zaterdag een geslaagde rentree in de Volta Limburg Classic. Dumoulin richt zich dit voorjaar op de Giro d'Italia, die begin mei begint.
De ploeg bestaat verder uit de Nederlanders Jos van Emden, Timo Roosen en Mike Teunissen en de Belg Nathan Van Hooydonck.