Tour de France-directeur Prudhomme bezoekt Amstel Gold Race

Christian Prudhomme in de Tour de France © Orange Pictures
Hoog bezoek voor Leo van Vliet, koersdirecteur van de Amstel Gold Race. Tourbaas Christian Prudhomme komt dit weekend naar Zuid-Limburg.
Het bezoekje komt voort uit het contact dat Van Vliet en Prudhomme hadden over de ruil tussen de Nederlandse klassieker en Parijs-Roubaix.

Datumwissel

In september vorig jaar vroeg de organisator ASO van Parijs-Roubaix om een datumwissel omdat de klassieker niet op 10 april mag worden verreden vanwege de Franse verkiezingen. Van Vliet wou wel meewerken aan de ruil en maakte meteen van de gelegenheid gebruik om ASO-baas Prudhomme uit te nodigen. De Fransman was Van Vliet dankbaar en ging op de uitnodiging in.

Limburgse Tour-etappe

Prudhomme wordt ontvangen door burgemeester van Valkenburg Daan Prevoo en samen zullen ze de grotten bezoeken. Van Vliet liet tijdens de perspresentatie dinsdag weten het niet na te zullen laten om Prudhomme warm te laten lopen voor een toekomstige Tour-etappe in Limburg. Dit is al jaren een grote wens van Limburgse wielerorganisaties, gemeenten en provincie. De laatste keer dat een Touretappe finishte in Limburg was in 2006 in Valkenburg, bovenop de Cauberg.