Rob Ruijgh leidt de opvolgers van Dumoulin en Poels zelf op

Rob Ruijgh geeft aanwijzingen aan zijn renners © L1 (Maurice Jessen)
Voormalig wielerprof Rob Ruijgh is tegenwoordig ploegleider van zijn eigen wielerteam.
Als wielrenner reed hij diverse keren de Amstel Gold Race. Nu probeert hij zijn opgedane ervaringen door te geven aan jonge talentvolle wielrenners, zodat die misschien over een paar jaar zelf aan de start kunnen staan van de Limburgse klassieker.

Voedingsdeskundige

Tijdens een groepstraining van het TigeRR Cycling Team voorziet Ruijgh de jonge coureurs van bruikbare tips. De renners luisteren tijdens een stop aandachtig naar zijn wijze woorden. De verzorger deelt ondertussen een aantal voedingsrepen uit. Om te zorgen dat er niet te veel of ongezond wordt gegeten is er sinds kort een voedingsdeskundige aan het team verbonden.

Waaierrijden

Op een uitgezet parcours in de Belgische Voerstreek staat een technische training op het programma: waaierrijden. "Het is belangrijk dat de ketting blijft draaien en dat je op tijd inschuift", roept Ruijgh vanuit de ploegleiderswagen.

Individueel trainingsprogramma

Omdat hij te maken heeft met verschillende leeftijdscategorieën krijgt elke renner een op maat gemaakt trainingsafstand voorgeschoteld. Jongere renners snijden een stukje af, waarna ze vervolgens weer bij hun oudere ploeggenoten in het wiel kruipen.

Limburgers in het peloton

De tegenwoordig in België wonende Ruijgh beseft terdege dat de huidige Limburgse profs niet het eeuwige wielerleven hebben. "Mijn drijfveer is om straks na Mike Teunissen, Tom Dumoulin en Wout Poels nog beroepsrenners uit Limburg in het peloton te hebben", licht hij toe.