Limburgse voetbalvrouwen tegenover elkaar in Camp Nou

Vrouwen FC Barcelona tegen Real Madrid © Orange Pictures
De voetbalsters van FC Barcelona spelen in de halve finales van de Champions League opnieuw in het reusachtige stadion Camp Nou. De Catalaanse ploeg met Lieke Martens in de gelederen ontvangt het VfL Wolfsburg van Dominique Janssen uit Horst en Lynn Wilms uit Tegelen.
Het stadion biedt plaats aan bijna 100.000 toeschouwers. Vorige week werd er een record gevestigd, maar liefst 91.553 toeschouwers zagen de vrouwenwedstrijd tussen Barcelona en Real Madrid.

Real Madrid

De Catalaanse voetbalsters, die de Champions League vorig jaar wonnen, spelen hun thuiswedstrijden normaal gesproken in het kleine Estadi Johan Cruyff. Vanwege het succes van het duel tegen Real Madrid wordt ook de halve finale tegen Wolfsburg in Camp Nou gespeeld. De vrouwen van Barcelona wonnen vorige week de wedstrijd tegen Real met 5-2, overigens zonder Lieke Martens die geblesseerd was.

VfL Wolfsburg

De thuiswedstrijd tegen VfL Wolfsburg is op vrijdag 22 april. Op zaterdag 30 april is de return in de de Volkswagen Arena. Daar passen 30.000 toeschouwers in. In dat stadion werkte Wolfsburg afgelopen week al de return in de kwartfinale tegen Arsenal af, met ruim 11.000 supporters op de tribunes. Zij zagen de thuisploeg mede dankzij een doelpunt van Roord met 2-0 winnen.