Recordtijd voor Pim Lambregts in Berlijn

Pim Lambegts loopt in Berlijn een nieuw persoonlijk record © Seth Profet
Atleet Pim Lambregts heeft met een tijd van 1.04.59 tijdens de international halve marathon van Berlijn een nieuw persoonlijk record gelopen.
De uit Roermond afkomstige atleet kon in Berlijn onder ideale omstandigheden zijn persoonlijk record aanscherpen.

Snel parcours

De temperatuur, de wind en het parcours waren zondag uitstekend. De uitgezette route in de Duitse hoofdstad geldt als één van de snelste in Europa.

Winst voor Kibet

De wedstrijd over 21 kilometer werd in een tijd van 58.55 gewonnen door de Keniaan Alex Kibet. Lambegts eindigde in het sterke internationale deelnemersveld op de 40ste plaats.

Weer sneller

Binnen twee weken loopt de atleet van Swift Atletiek een dikke minuut van zijn vorige persoonlijke beste tijd op de halve marathon af. Tijdens het nationaal kampioenschap op 20 maart liep hij in Nijmegen nog een tijd van 1.06.17.

Goed seizoen

De 26-jarige atleet van Swift Atletiek is bezig aan een opmerkelijk seizoen. Begin januari liep hij tijdens de tien kilometer in Valencia ook al een uitstekende tijd. Met 29.51 bleef hij op deze afstand toen onder de magische grens van een half uur.
Pim Lambregts is de zoon van voormalig marathonloper Cor Lambregts. In de tachtiger jaren was Lambregts senior drie keer Nederlands kampioen en nam in 1984 deel aan de Olympische marathon in Los Angeles.