Dumoulin tevreden, ondanks lekke band: 'Een stap voorwaarts'

Tom Dumoulin (rechts) tijdens de Volta Limburg Classic © George Deswijzen
Tom Dumoulin kijkt tevreden terug op de Volta Limburg Classic. De Maastrichtenaar eindigde als zesde, maar zonder lekke band had er meer ingezeten. "Ik had zeker de benen om voor het podium te sprinten."
De Volta Limburg Classic werd gewonnen door de Belg Arnaud De Lie.

Aanvallen

Dumoulin liet zich in de voormalige Hel van het Mergelland meermaals van voren zien. De Maastrichtenaar ging twee keer in de aanval op de Gulperberg en zorgde met zijn aanval op het Mheerelindje voor de beslissende kopgroep. "Ik kon meedoen, ik kon koers maken. Maar ik had niet de benen om van iedereen weg te rijden. Het is alweer een stap voorwaarts", zei Dumoulin na afloop.

Lekke band

Dumoulin leek te gaan sprinten om de zege in Eijsden, maar een lekke band op twee kilometer van de finish maakte dat onmogelijk. "Ik ben maar op kop gaan rijden om in ieder geval zesde te worden. Tegen Arnaud De Lie is het moeilijk sprinten natuurlijk, maar ik had zeker de benen om het voor het podium te sprinten."
Dumoulin eindigde uiteindelijk als zesde.

Wedstrijdritme

Aanvankelijk zou Dumoulin niet starten in Eijsden, maar door een positieve coronatest in aanloop naar de Strade Bianche voegde hij de Volta Limburg Classic toe zijn aan programma. De Maastrichtenaar wilde meer wedstrijdritme opdoen. Die programmatoevoeging bleek achteraf geen verkeerde keuze omdat Dumoulin in de Ronde van Catalonië in de derde etappe moest opgeven.

Amstel Gold Race

Volgende week rijdt de wielrenner van Jumbo-Visma opnieuw in Zuid-Limburg als hij aan de start staat van de Amstel Gold Race. Dat is de laatste koers die Dumoulin rijdt voor hij op hoogtestage vertrekt om zich voor te bereiden op de Ronde van Italië, die op 6 mei begint. De Maastrichtenaar is tijdens de Italiaanse wielerronde een van de kopmannen van Jumbo-Visma.