Fortunezen Janssen en Johansson ontbreken tegen Heracles

Roel Janssen en Ryan Johansson, samen met Charlison Benschop, op het trainingsveld. © Orange Pictures
In het duel waarin Fortuna Sittard gaat proberen Heracles Almelo het degradatiemoeras in te sleuren, kan coach Sjors Ultee op twee spelers geen beroep doen.
Verdediger Roel Janssen en middenvelder Ryan Johansson zijn afgehaakt in de aanloop naar de krachtmeting tussen de nummers zestien en dertien van de Eredivisie.

Scheenbeen

"Bij Roel speelt een oudere blessure op", zegt Ultee. "Het duel tegen Heracles blijkt nu toch nog te vroeg te komen voor hem." Johansson wordt geveld door een scheenbeenkwetsuur. Zaterdag, vóór de afsluitende training, hakte de Fortuna-staf de knoop door om het tweetal niet in de wedstrijdselectie op te nemen.

Samaris hersteld

Andreas Samaris is wel wedstrijdfit. De Griekse verdediger annex middenvelder was eerder deze week ziek en keerde vrijdag pas terug op het trainingsveld.

Rust

Ultee verwacht een 'gelijkwaardig' duel tegen de Heraclieden. "Al zijn het wel twee ploegen waar spanning op staat, en je weet niet hoe dat uitpakt. Het is zaak om rustig te blijven en volgens ons eigen plan op te bouwen."

Live

De wedstrijd Fortuna Sittard - Heracles Almelo begint zondag om 14:30 uur. Het duel is dan live te volgen via L1 Radio.