VVV-Venlo hard onderuit tegen ADO Den Haag: 0-5

Jos Luhukay © Orange Pictures
VVV-Venlo heeft het thuisduel tegen ADO Den Haag verloren. In De Koel ging de ploeg van Jos Luhukay hard onderuit: 0-5.
VVV had een moeilijke avond tegen de nummer zes van de Keuken Kampioen Divisie en was met name verdedigend erg matig in het eigen stadion.

Vroege achterstand

VVV begon aanvankelijk met twee wijzigingen aan het duel ten opzichte van het doelpuntloze gelijkspel met FC Den Bosch. Stan van Dijck verving de geblesseerde Simon Janssen en Yahcuroo Roemer kreeg de voorkeur boven Joeri Schroijen. Daar kwam in de warming-up nog een derde wijziging bij. Tobias Pachonik raakte geblesseerd en werd vervangen door Ian Hussein Ngobi.
VVV kwam net als in het duel in Den Haag al snel op achterstand. Een voorzet van Xander Severina werd slecht verdedigd door Brian Koglin waardoor Thomas Verheijdt kon binnenschieten: 0-1.

Lat

Daarna nam VVV het initiatief in de wedstrijd en kreeg het een aantal kansen. Een voorzet werd weggekopt door ADO-verdediger Herve Matthys en Mitchell van Rooijen zag een paar minuten later zijn aangeraakte schot op de lat belanden. Even later raakte ook de ploeg van Giovanni Franken het aluminium. Een schot van Ricardo Kishna belandde op de binnenkant van de paal, maar ging niet over de doellijn.

Schrikmoment

Na bijna een halfuur beleefde doelman Delano van Crooij een schrikmoment. Een inzet van Severina glipte door de handen van de Venlose goalie en verdween rakelings langs de voor hem goede kant van de paal. Een paar minuten later kopte Sem Steijn de bal over het doel. VVV zette daar twee schoten van Nick Venema tegenover, maar die leverden geen doelpunt op. Daardoor ging VVV met een 0-1 achterstand aan de thee.

Snel doelpunt

Net als in de eerste helft, incasseerde VVV ook in de tweede helft een snel tegendoelpunt. Na een fout in de opbouw wist ADO de bal te onderscheppen en kon Steijn na een een-tweetje met Kishna de 0-2 scoren.
Enkele minuten later besliste de ploeg uit Den Haag het duel. In de jacht op de aansluitingstreffer kwam ADO er in de counter uit. Doelman Van Crooij redde op een schot van Kishna, maar legde de bal daarmee voor de voeten van Verheijdt die zijn tweede van de avond kon maken: 0-3.

Pijnlijke avond

Niet veel later scoorde ADO voor de derde keer in een kwartier tijd. Steijn kon de bal geven aan de volledig vrijstaande Kishna, die alle tijd kreeg om de hoek uit te zoeken en de 0-4 te scoren. Kort daarvoor redde Van Crooij al op een geplaatst schot van Steijn.
VVV ging nog op jacht naar een eretreffer, maar een inzet van invaller Schroijen werd gekeerd door ADO-doelman Hugo Wentges. Aan de andere kant wist ADO voor de vijfde keer het net te vinden. Verheijdt werd na een goede steekpass van Kishna alleen voor de doelman gezet en voltooide zijn hattrick: 0-5.

Geen treffers

Naast de vijf tegentreffers zal trainer Jos Luhukay zich ook zorgen maken over het gebrek aan doelpunten door zijn eigen aanvallers. VVV kon geen doelpunt meer scoren sinds 25 februari, ruim zes wedstrijden geleden.