Moeizame overwinning voor Roda JC

Een moeizame overwinning voor Roda JC vrijdagavond. © Roda JC
Roda JC heeft een 2-1 overwinning geboekt op Jong Utrecht, de nummer 19 op de ranglijst. De Kerkraadse doelpunten waren er van Davy van den Berg en Robert Klaasen.
Op een moeilijk bespeelbaar veld, door de winterse omstandigheden, speelde Roda JC tegen een kwakkelend Jong Utrecht dat de laatste vijf wedstrijden had verloren. Voorafgaand was er een mooi eerbetoon aan Roda-icoon Frits Schrouff, die onlangs overleed.

Sterke opening

Zoals de stand op de ranglijst al deed vermoeden, gingen de Kerkradenaren direct op zoek naar de voorsprong. Dat leidde direct tot gevaar voor het doel van Thijmen Nijhuis, die na een mislukte huurperiode bij MVV weer terug is in de basis van Jong Utrecht. Een echte flipperkast na een goede aanval leverde vooralsnog niet de gedroomde start op.

Winters

De omstandigheden werden steeds slechter waardoor Roda meer moeite kreeg om hun voetballend vermogen te laten zien tegen een goed georganiseerde ploeg van Darije Kalezic. In de 37e minuut lukte het wel weer een keer om er goed uit te komen. Een uitstekende aanval die begon bij Xian Emmers eindigde ook bij hem. Zijn schot werd echter fraai gekeerd door Nijhuis.

Voorsprong

Net toen de supporters in het Parkstad Limburg stadion dachten bij een 0-0 ruststand te gaan opwarmen, konden ze toch nog juichen op slag van rust. Wederom werd er snel gecombineerd door Roda en uiteindelijk kwam de bal terecht bij Davy van den Berg. Van Den Berg, die notabene gehuurd is van Jong Utrecht, twijfelde geen moment en schoot de bal in één keer onder Nijhuis door voor de 1-0.

Gelijkmaker

in de 53e minuut werd de wedstrijd even stilgelegd. Vanuit het publiek werd een sneeuwbal gegooid richting doelman Nijhuis. Hierop besloot scheidsrechter Jannick van der Laan om een korte afkoelperiode in te gelasten. Goed deed de Kerkradenaren dit niet, want volledig uit het niets maakte Jong Utrecht de gelijkmaker een paar minuten later. Derensili Sanches Fernandes kreeg de bal met geluk via een verdedigend been van Roda. Hierdoor kon hij vrij op doel schieten en door de benen van De Boer maakte hij de gelijkmaker.

Weer op voorsprong

In de 74e minuut was het geluk dit maal wel aan de zijde van de Kerkradenaren. Na goed doorzetten van Patrick Pflücke bleef een Roda aanval in leven. De bal kwam uiteindelijk bij invaller Robert Klaasen terecht, waarna zijn schot van richting werd veranderd waardoor zo doelman Nijhuis kansloos was.

Overwinning

Waar Roda vaker dit seizoen moeite had om een voorsprong vast te houden, kon de ploeg van Jurgen Streppel deze keer wel de tegenstander onder controle houden. Zo werd er in Kerkrade afgefloten na een moeizame wedstrijd, maar wel met een optimaal resultaat. Door de overwinning stijgt Roda naar de vijfde plaats in de Keuken Kampioen Divisie. Aanstaande maandag speelt Roda de inhaalwedstrijd bij Jong AZ. Bij een overwinning naderen de Kerkradenaren nummer vier FC Eindhoven tot twee punten.
De wedstrijd Jong AZ-Roda JC is maandagavond vanaf 20.00 uur te volgen via L1 Sport Radio.