MVV geeft 120-jarig bestaan feestelijk tintje met winst

Orhan Dzepar scoort de winnende (1-2) tegen Helmond Sport. © Frank Kerbusch
MVV heeft aan de vooravond van het 120-jarig bestaan de uitwedstrijd bij Helmond Sport gewonnen. De Maastrichtse voetbalclub ging met een 2-1 zege van het veld.
Het kunstgras in Helmond was sneeuwvrij gemaakt voor een duel tussen de twee ploegen, die samen met Jong FC Utrecht onderaan de ranglijst in de eerstedivisie bungelen. De 250 meegereisde MVV-supporters zagen twee verschillende helften van hun ploeg met goede afloop.

Trainerswissel

De trainerswissel bij MVV eerder deze week, Klaas Wels werd ontslagen en assistent Maurice Verberne schoof door naar de positie van hoofdtrainer, leidde tot weer een uitzege voor de Maastrichtse ploeg.
Een meevaller voor Verberne was dat Nicky Souren, terug van een blessure, weer in de basis kon starten. Daar stond tegenover dat aanvaller Mart Remans niet fit genoeg was en werd vervangen door Mitchy Ntelo. De huurling van Standard Luik was dé smaakmaker in de thuiswedstrijd tegen Helmond Sport met een hattrick (3-2 winst).

Doelman Matthys

Doelman Romain Matthys moest al meteen in actie komen in de eerste minuut. Dat deed hij met verve. In de openingsfase moest hij nog een paar keer in actie komen. MVV had het moeilijk. Na een kwartiertje kon MVV zich voor het eerst ontworstelen aan de grip van de thuisclub. Maar Helmond Sport nam meteen weer het initiatief. Matthys trad nog maar eens handelend op.
Vlak voor rust echter moest de MVV-doelman dan toch capituleren. Dylan Seys zette Helmond op voorsprong: 1-0 (42'). Met die stand werd de rust bereikt.

Metamorfose MVV

In de eerste 45 minuten was MVV duidelijk de mindere ploeg.Verberne wisselde zijn rechtsback, Elano Yegen, voor Tim Zeegers en begon zo aan het vervolg van de wedstrijd. Of dat voor de gedaanteverwisseling zorgde was niet helemaal duidelijk, maar feit was dat MVV een veel betere 2e helft speelde. In de 52e minuut leidde een hoekschop van Sven Blummel de gelijkmaker in. Mitchel Keulen scoorde zijn eerste goal in Maastrichtse dienst, 1-1.
Invaller Tim Zeegers stond een kwartier later aan de basis van de 1-2. Een voorzet van de rechtsback werd door Orhan Dzepar (tegen zijn oude club) in het doel gekopt. Daarna moest MVV-goalie Matthys zijn kunnen weer een paar keer tonen en dat is de Belgische doelman wel toevertrouwd. Invaller Arian Kastrati was nog dicht bij de 1-3, maar zijn kopbal werd van de lijn gehaald.

Feestje

Na de knappe uitzeges bij ADO en De Graafschap onder andere en de zwakke optredens thuis tegen Jong AZ en Almere City, boog MVV nu de 1-0 achterstand om in een 1-2 zege tegen een gehavend, dat wel, Helmond Sport. Interim-coach Maurice Verberne debuteert met een zege en de drie punten geven het 120-jarig jubileum dat dit weekend gevierd wordt, extra glans, ondanks de lage klassering voor de Sterrendragers.