Limburgse debutanten in Volta Limburg Classic

Scarlett Souren maakt haar debuut in de Volta Limburg Classic © L1 (Kim Langeslag)
Naast de topcoureurs die zaterdag aan de start staan van de Volta Limburg Classic, debuteren er ook zeven Limburgse renners onder wie Scarlett Souren uit Meerssen. "Ik heb het parcours verkend, het is zo ontzettend mooi en ik heb er heel veel zin in."
De Volta Limburg Classic gaat zaterdag van start vanuit de Diepstraat in Eijsden. Op de deelnemerslijst staan grote namen als Tom Dumoulin, Philippe Gilbert en Thomas de Gendt.

Luuk Herben

Tussen de grote namen in het mannenpeloton fietsen drie Limburgse talenten die hun debuut maken: Stijn Daemen uit Landgraaf, Jordan Habets uit Maastricht en de 21-jarige Luuk Herben uit Gronsveld. "Natuurlijk is het spannend, het is mijn debuut op dit niveau. Ik zal me goed moeten positioneren in het peloton en dan is het kijken wat ik in de finale nog over heb." Herben rijdt bij het team van ABLOC.

Scarlett Souren

Bij de vrouwen staan vier Limburgse debutanten aan de start, Iris Timmermans uit Bingelrade, Quinty Schoens uit Stein, Pien Limpens uit Obbicht en Scarlett Souren uit Meerssen die zelfs nog belofte is. "Ik ben een van de jongsten in het peloton maar ik heb inmiddels wel al geleerd om me niet opzij te laten zetten. Ik denk dat het peloton na de eerste klim snel uit elkaar valt, dat er een kopgroep ontstaat en dat er dan gesprint gaat worden voor de overwinning." Op de vraag of zij er dan nog bij zit zegt de 18-jarige belofte enthousiast: "ik hoop het wel". Souren is in vorm, ze won afgelopen weekend de massasprint in de Belgische wedstrijd, de Wim Hendriks Trofee.

Live

L1 zendt de koers live uit op radio en televisie. De eerste uitzending van de podiumpresentatie van de renners en de start van de vrouwen en mannen begint om 10.45 uur. Om 14.30 uur start de live-uitzending van de wedstrijd .