Dumoulin hersteld en dus van start bij Volta Limburg Classic

Tom Dumoulin gaat van start in de Volta Limburg Classic © Team Jumbo-Visma Media
Tom Dumoulin heeft laten weten dat hij weer fit is en zaterdag van start gaat in de Volta Limburg Classic.
De aanwezigheid van de renner bij het evenement was op voorhand niet zeker. Hij moest vorige week in de Ronde van Catalonië ziek opgeven. Dumoulin is nu voldoende hersteld om in Eijsden aan de start te verschijnen, zo laat hij aan de organisatie weten.

Oorspronkelijk plan

Met zijn deelname aan de Limburgse wielerkoers houdt Dumoulin vast aan zijn oorspronkelijke plan richting de Ronde van Italië. De Maastrichtenaar had de Volta Limburg Classic aan zijn programma toegevoegd om met deze extra koers meer wedstrijdritme op te doen.

Amstel Gold Race

Acht dagen later zal Dumoulin ook van start gaan in de Amstel Gold Race. Dumoulin ontbrak eerder bij de Strade Bianche vanwege een positieve coronatest. De gevolgen van corona zorgden er waarschijnlijk voor dat hij in Catalonië na drie uur geen energie meer had om de etappekoers te voltooien. Inmiddels is Dumoulin weer fit genoeg om te koersen.

Hoogestage richting Giro

Na de twee Limburgse koersen vertrekt Dumoulin naar Tenerife voor een hoogtestage. Met elf koersdagen in de benen gaat hij op 6 mei in Boedapest van start in de Giro d'Italia. De winaar van de Giro van 2017 heeft al eerder aangetoond dat het geringe aantal koersdagen geen belemmering op succes hoeft te zijn.

Winst in de proloog

In 2018 had hij ook elf koersdagen in de benen toen hij in Jeruzalem de proloog van de Ronde van Italië won. Dumoulin moest in die editie als titelverdediger de eindwinst overlaten aan de Engelsman Chris Froome.

Live

De Volta Limburg Classic is op zaterdag 2 april live te volgen via L1 Televisie. De uitzending begint om 10.45 uur vanuit de Diepstraat in Eijsden.