Na 13 jaar start Herben in echte Volta Limburg Classic

Luuk Herben is klaar voor zijn debuut in de Volta Limburg Classic © L1 (Maurice Jessen)
Wielrenner Luuk Herben maakt zaterdag zijn debuut in de Volta Limburg Classic. Na 13 jaar keert hij daarmee terug naar de plek waar de wielersport voor hem begon: de Diepstraat in Eijsden.
In 2009 besloot de achtjarige Luuk om samen met zijn vriendjes mee te doen aan de dikke-banden-race, voorafgaand aan de finish van de Volta Limburg Classic.

Communiefiets

Zonder enige wielerervaring was de kleine Herben toen al een klasse apart. Bij de start had hij nog enige moeite om de trappers te vinden. Eén maal op weg raapte de jonge coureur, rijdend op zijn communiefiets met spatborden, zijn tegenstanders één voor één op. Bij de passage langs het kasteel was het ook gedaan met de koploper. Herben kwam solo winnend over de streep.

Droom komt uit

De wielersport heeft de coureur uit Gronsveld nooit meer los gelaten. De 21-jarige Herben doorliep alle categorieën en is tegenwoordig renner bij de continentale wielerploeg van Team Abloc. Deelname aan de Limburgse semi-klassieker is voor hem een droom die uitkomt.

Trainingskamp

Om goed voorbereid aan de start te staan is hij op trainingskamp in Spanje geweest. Het parcours heeft geen geheimen voor hem. Alle klimmetjes heeft hij de afgelopen jaren ontelbare keren omhoog gereden. "Het is vooral zaak om goed gepositioneerd te zitten. De wegen zijn smal en het is constant draaien en keren", legt hij voorafgaand aan de koers uit.

Leren van de toppers

Herben geniet van de deelname van toppers als Tom Dumoulin, Tim Wellens en Philippe Gilbert. "Door goed naar hun te kijken kan ik alleen maar dingen leren. Ik wil vooral zien hoe zijn de koers indelen en op welke momenten zij proberen van voren te zitten", zegt hij.

World Tour

Door de aanwezigheid van toprenners uit de vier World Tour ploegen en de grote talenten uit vijf pro-continentale ploegen krijgt het publiek ongetwijfeld een mooie koers over de Zuid-Limburgse hellingen voorgeschoteld. Na twee jaar van, noodgedwongen, afgelastingen maakt de Volta Limburg Classic met een sterk deelnemersveld een op voorhand al prachtige herstart.
De Volta Limburg Classic is op zaterdag 2 april live te volgen via L1 Televisie. De uitzending begint om 10.45 uur vanuit de Diepstraat in Eijsden.