Erik Meijer: 'Flekken kan eerste doelman Oranje worden'

Mark Flekken tijdens zijn Oranje-debuut, tegen Denemarken. © Orange Pictures
Oud-voetballer Erik Meijer denkt dat Mark Flekken de eerste doelman van het Nederlands elftal kan worden. "Er zijn niet heel veel spelers die op een hoger niveau zitten", zegt de oud-voetballer van onder meer Fortuna Sittard en MVV Maastricht.
Meijer maakte de doelman uit Bocholtz ook mee bij Alemannia Aachen.

Lef

Mark Flekken maakte afgelopen zaterdag zijn debuut voor het Nederlands elftal in de oefeninterland tegen Denemarken. Een mooi moment, vond Meijer: "Het is mooi om te zien dat iemand die zijn eigen weg is gegaan, nu een van de constante keepers is geworden in de Bundesliga en is gaan opvallen bij het Nederlands elftal."

Lef

De oud-voetballer is in AvondGasten Sport ook vol lof over bondscoach Louis van Gaal. "Je moet het geluk hebben dat een bondscoach het ziet, maar ook het lef heeft om het te gaan proberen met je." Meijer denkt dat Flekken de eerste keeper kan worden bij Oranje. "Qua lichaamsopbouw, zijn kwaliteiten en de ervaring die hij wekelijks opdoet."

Freiburg

Waar Flekken voor veel Nederlanders een onbekende was, gold dat voor Flekken niet. Naast hun samenwerking bij Alemannia Aachen, ziet hij Flekken ook elke week spelen als analist bij de Duitse televisie. "Hij speelt bij een club (SC Freiburg red.) die rust uitstraalt en talenten de kansen geeft. Hij zit momenteel in de kracht van zijn leven. Hij kan goed meevoetballen, heeft een goede reactiesnelheid en is hartstikke goed in de één op één." Toch is Meijer ook kritisch. "Bij de tegengoal van Denemarken zag je ook twijfel. Dat moet hij leren, je moet dit soort dingen niet te vaak doen."

Duitsland

Dinsdagavond speelt Flekken tegen Duitsland. Meijer kijkt uit naar die krachtmeting in aanloop naar het WK voetbal. "Het is een hele interessante wedstrijd om te kijken waar Oranje staat qua kwaliteiten." Flekken zal tegen de Duitsers zijn tweede interland gaan spelen, zo bevestigde Louis van Gaal afgelopen zaterdag al na het duel tegen Denemarken.