Trainer Ultee wil blijven bij Fortuna Sittard: 'Hoe dan ook'

Sjors Ultee © Orange Pictures
Sjors Ultee wil trainer blijven bij Fortuna Sittard, ook als de club zou degraderen uit de Eredivisie. "Maar ik weet ook dat het anders kan lopen in de voetballerij."
De trainer blikte in AvondGasten Sport vooruit op de spannende ontknoping van het seizoen.

Degradatiestrijd

Fortuna Sittard wacht nog acht spannende wedstrijden in de strijd tegen degradatie. Acht wedstrijden waarin Fortuna het eredivisieschap moet veiligstellen. De ploeg van Ultee staat op de 16e plaats met 22 punten, een plek die op dit moment play-offs zou betekenen. De trainer denkt dat er dit jaar waarschijnlijk geen 34 punten nodig zijn voor handhaving. "Als ik ga tellen denk ik dat het net iets lager zou uitkomen, maar ik kijk vooral naar het schema wat we nog hebben en of we dan aan genoeg punten kunnen komen. Maar dat is lastig rekenen, het is een beetje speculeren."

Programma

April lijkt een belangrijke maand te worden voor Fortuna met thuiswedstrijden tegen Heracles Almelo, Sparta Rotterdam en Go Ahead Eagles. Ultee wil niet teveel vooruitkijken: "We spreken niet over het programma, wel over het feit dat er nog genoeg kansen zijn. Maar we moeten de focus houden op de wedstrijd tegen Heracles", zegt de oefenmeester.

Druk

Ultee merkt dat er druk is bij Fortuna. "De wedstrijden zijn heel anders dan afgelopen jaar. Toen konden we aftellen totdat we veilig waren en mochten we zelfs dromen over mogelijke deelname aan de play-offs om Europees voetbal. Dat is nu anders. Er is gewoon heel veel druk, maar dat is bij meer ploegen in de Eredivisie."

Realistisch

Ultee heeft nog een contract tot en met 2023 bij Fortuna en wil blijven, ook bij een eventuele degradatie. "Als je aan het aan mij vraagt dan zeg ik hoe dan ook." Al is Ultee ook realistisch: "Het is niet alleen aan mij. Ik weet ook dat de voetballerij niet zo simpel is en dat de clubleiding een keuze moet maken." De trainer merkt dat Fortuna groeit. "Maar het gaat niet vanzelf, met vallen en opstaan. We hebben bijvoorbeeld problemen met het trainingsveld, maar tegelijk voel je de stappen vooruit met een mooi verbouwde kleedkamer en een beter hoofdveld."