De ban is gebroken: verjongd Lions wil meer prijzen pakken

Het jeugdige Lions neemt de belangrijkste prijzen mee naar huis © Foto Reza
De handballers van Lions zijn na de winst in de BENE-League van plan ook de landstitel binnen te halen. De Sittardse ploeg won zondag de finale van de gedoodverfde favoriet Bocholt in de Maaspoort in Den Bosch.
Lions greep de afgelopen jaren maar liefst vier keer net naast de internationale handbaltitel. Het laatste succes in de BENE-League dateerde alweer van zeven jaar geleden.

Moeizaam jaar

In het jaar waarin het in de competitie door personele problemen aan Sittardse zijde moeizaam liep, werd de beker mee naar huis genomen. Noodgedwongen moesten de jongere spelers meer aan de bak dan waar vooraf op gerekend was. Uiteindelijk bleken jonge spelers zoals Robin Leunissen en Ids Eussen dit seizoen, door blessures bij de meer ervaren spelers, bijzonder snel hun draai te vinden.

Steeds een andere opstelling

De afgelopen weken moest trainer Christoph Jauernik regelmatig op zoek naar een nieuwe opstelling na weer een blessuregeval. In de finale bleek dat die wekelijke wisselingen hun vruchten hadden afgeworpen. Aanvoerder Ivo Steins, geblesseerd geraakt in de halve finale tegen Aalsmeer, werd aan de cirkel moeiteloos vervangen door Jonas Dell.

'We gaan prijzen pakken'

Met het winnen van de BENE-League is de honger van de jonge spelers van Lions zeker niet gestild. Robin Leunissen: "We gaan de komende tijd nog wel wat prijzen pakken. Nu even feesten en vanaf dinsdag gaan we weer hard werken om dit seizoen ook de landstitel te winnen."

De juiste mix

Assistent-trainer Lambert Schuurs geeft aan dat dit team de juiste mix van jong en oud is. "Die jonge jongens staan komend seizoen ook nog allemaal onder contract bij Lions. Daarmee hebben we een goede basis staan om de komende tijd samen met de ervaren jongens op zoek te gaan naar succes."