Handballers Lions stunten tegen favoriet en winnen finale

Feestvreugde bij de handballers van Lions. © Twitter/Kembit Lions
Kembit Lions heeft een einde gemaakt aan de zegereeks van Achilles Bocholt als winnaar van de BENE-League. De Belgen, die de voorgaande vier edities van de Final4 wonnen, verloren in De Maaspoort in Den Bosch van de Sittardenaren met 22-29.
Lions had zich zaterdag geplaatst voor de eindstrijd geplaatst door Aalsmeer na verlenging met 37-36 te verslaan. De ploeg van Christoph Jauernik oogde ondanks de zaterdag geleverde krachtsinspanning fit tegen de mannen uit Bocholt.
Bocholt opende de score, maar Lions kwam ogenblikkelijk terug en met 3-4 voor. De Belgen bogen de stand om, maar zagen Lions na 7-7 een gaatje van twee treffers slaan. De Sittardenaren konden die voorsprong slechts korte tijd vasthouden. Bocholt kwam op gelijke hoogte, maar Pieter Strauven zorgde kort voor rust dat Lions de eerste helft met een 12-13 voorsprong afsloot.

Lions vergroot voorsprong

Direct na rust kwam Lions met 12-14 voor, maar Bocholt vocht terug. Tot een kwartier voor tijd ging de stand gelijk op. Toen nam Lions afstand en sloeg een gat van vier doelpunten. Rob Schmeits knalde daarna de bal van afstand in een leeg doel en door doelpunten van Jonas Dell en Robin Leunissen groeide het verschil tot 19-26. Met nog enkele minuten te spelen legde Bocholt zich neer bij de nederlaag tegen de Sittardenaren, die zich voor het eerst in zeven jaar tot kampioen van de BENE-league kroonden.