MVV onderuit tegen Almere City FC: 0-3

MVV in actie tegen Almere City FC. © Frank Kerbusch | PubliciteitVisie.nl
MVV Maastricht heeft in de eigen Geusselt niet van Almere City FC kunnen winnen.
De Maastrichtenaren begonnen met vertrouwen aan de wedstrijd tegen het team uit Flevoland, maar waren niet opgewassen tegen de bezoekers, die de thuisploeg op een 0-3 nederlaag trakteerde.

Dreiging

Almere City FC was in de aanvangsfase dreigender dan de thuisploeg. Pas na een kwartier moest Romain Matthys in actie komen toen Maarten Pouwels de bal voorzette op Jeffry Puriel. Zijn schot op doel werd door Matthys gestopt.
Kort daarna schoot Lance Duijvestein de bal tegen het been van de Maastrichtse goalie. In de rebound eindigde ook het schot van Tim Receveur in handen van Matthys. Na bijna een half uur spelen kreeg Toshio Lake ruimte en bediende Mart Remans. Die krulde de bal richting doel, maar doelman Bakker neutraliseerde het schot.

MVV op achterstand

Tien minuten voor rust kon Romain Matthys met zijn handen de bal net voor de voeten van Jeffry Puriel wegplukken voordat de spits gevaarlijk kon worden. Even later kwam MVV toch op achterstand. Van zo’n meter of 30 meter schoot Ilias Alhaft de bal in de kruising.
Een paar minuten later kon Alhaft opnieuw juichend naar de middenstip teruglopen nadat hij de bal in de verre benedenhoek geknald had en MVV met 0-2 achter stond.

Tweede helft

Trainer Klaas Wels begon met Arian Kastrati in plaats van Thomas van Bommel aan de tweede helft. Kort na de hervatting nam Mitchel Keulen vanuit een moeilijke hoek het doel van de bezoekers onder vuur, maar zijn schot werd door doelman Nordin Bakker gestopt.
Een paar minuten later leek Almere hard op weg naar de derde treffer. Jeffry Puriel gaf strak voor, maar Lance Duijvestijn schoot de bal van dichtbij in de handen van doelman Matthys. Eerder had de Maastrichtse doelman een schot van Duijvestijn uit de hoek getikt.

Meer grip op wedstrijd

MVV begon beter te spelen. Met nog een half uur voor de boeg kreeg MVV via Sven Blummel uit een hoekschop een kans, maar hij kon doelman Bakker niet passeren. Kort daarna kreeg Mart Remans een perfecte afspeelmogelijkheid, maar hij schoot de bal recht in de handen van Bakker. Even later keerde Bakker opnieuw een schot van Remans.

0-3 eindstand

In de slotfase kreeg ook Almere kansen de voorsprong te vergroten. Thijs van Leeuwen schoot van een meter of zes over en Matthys redde ook bij een volgende doelpoging van Van Leeuwen. Kort daarna kopte Duijvestijn de bal op de lat en ontsnapte MVV aan een grotere achterstand.
In blessuretijd raakte Sven Blummel de paal, maar mocht Almere nog voor een doelpunt juichen. Invaller Jonas Arweiler bekroonde een mooie aanval met Stije Resink en Thijs van Leeuwen met een doelpunt en bepaalde de eindstand op 0-3.