Rani Škrabanja beste Nederlandse in Europe Triathlon Cup

Afbeelding ter illustratie © iStock
Rani Škrabanja is als beste Nederlandse geëindigd in de Europe Triathon Cup in Quarteira. De 23-jarige triatlete uit Cadier en Keer finishte als twintigste.
De deelneemsters aan de wedstrijd in Portugal moesten 1,5 kilometer zwemmen, 40 kilometer fietsen en 10 kilometer hardlopen. Škrabanja had voor het zwemonderdeel 21 minuten en 17 seconden nodig en had toen ruim een minuut achterstand op een tiental triatletes, die onder aanvoering van de Britse Sophie Alden al op de fiets geklommen waren. Barbara de Koning maakte deel uit van de kopgroep, deed veel kopwerk, maar had soms ook moeite met het tempo. Škrabanja volgde in een tweede groep.

Kopgroep valt uit elkaar

Tijdens de afsluitende 10 kilometer bepaalde Emma Lombardi uit Frankrijk aanvankelijk het tempo en viel de kopgroep uit elkaar. de Koning was toen al naar achteren afgezakt, zou nog meer tijd verliezen en werd uiteindelijk ook ingehaald door Rani Škrabanja.

Britse zege

De Britse Beth Potter plaatste drie kilometer voor het einde een demarrage, die niemand kon volgen. Zij finishte in 1 uur, 58 minuten en 56 seconden en kwam 23 seconden voor Emma Lombardi over de streep. Rani Škrabanja kwam ruim 3,5 minuut later over de finishlijn.