Wout Poels stapt af in Ronde van Catalonië

Wout Poels tijdens de Ronde van Catalonië © Orange Pictures
Wout Poels heeft last van maagproblemen, daarom heeft hij in de slotrit van de Ronde van Catalonië moeten opgeven. Dat heeft zijn ploeg Bahrain Victorious bekend gemaakt.
Tom Dumoulin stapte al eerder af, tijdens de derde etappe van Perpignan naar La Molina. Ook hij voelde zich niet goed. Daarmee zijn allebei de Limburgers niet meer in koers.

Aderlating

Voor Wout Poels, uit Blitterswijck is zijn opgave een aderlating voor het team. Hij reed een ijzersterke rittenkoers en stond voorafgaand aan de laatste rit op de zesde plek in het klassement. Net na de start van de slotetappe naar Barcelona raakte Poels achterop en besloot niet meer verder te rijden.

Goede vorm

De basis voor zijn goede klassering legde Poels al eerder deze week. Woensdag, in de eerste bergetappe kwam hij als zesde over de streep. In de bergrit naar Boí Taüll, afgelopen donderdag toonde hij opnieuw zijn goede vorm en werd hij zelfs vierde. De 34-jarige ervaren renner draait een goed voorseizoen. Zo won hij al in februari al Spaanse rittenkoers, de Ruta del Sol.