Met deze spelers maakt Mark Flekken zijn debuut in Oranje

Mark Flekken kijkt uit naar zijn Oranje-debuut. © Orange Pictures
Mark Flekken uit Bocholtz staat zoals verwacht en aangekondigd in de basisopstelling voor het duel van het Nederlands elftal tegen Denemarken. De keeper van SC Freiburg gaat daarmee zijn debuut maken voor Oranje.
Flekken maakte tijdens de interlandperiodes in oktober en november al deel uit van de selectie, maar kwam toen nog niet in actie.

Nieuwe systeem

Het Nederlands elftal speelt tegen de Denen voor het eerst in het nieuwe systeem (1-3-4-1-2), dat deze week door bondscoach Louis van Gaal in Zeist werd geïntroduceerd. De meest opvallende basisplaatsen zijn die voor verdediger Nathan Aké van Manchester City en aanvaller Steven Bergwijn van Tottenham Hotspur. Aké is een van de drie centrale verdedigers. Aanvoerder Virgil van Dijk en Matthijs de Ligt zijn de andere twee. In de linie daarvoor staat Daley Blind aan de linkerkant en Denzel Dumfries op rechts. Frenkie de Jong en Teun Koopmeiners zijn de twee controleurs op het middenveld.
Ajacied Steven Berghuis speelt kort achter de twee spitsen, Memphis Depay en Bergwijn. Arnaut Danjuma van Villarreal moet genoegen nemen met een rol als reserve.

Van Gaal

Bondscoach Louis van Gaal liet afgelopen maandag al doorschemeren dat Flekken op doel zou staan tegen Denen. Hoewel Van Gaal de naam eigenlijk niet wilde prijsgeven tijdens de persconferentie, deed hij dat later alsnog. De bondscoach vindt Flekken 'uitstekend geschikt om met een driemansdefensie op te bouwen'.

WK in Qatar

De wedstrijd tegen Denemarken is de eerste oefenwedstrijd in aanloop naar het wereldkampioenschap van november in Qatar. Oranje oefent dinsdag opnieuw in de Johan Cruijff ArenA, dan tegen Duitsland.