Handballers Lions bereiken finale BENE-League

Afbeelding ter illustratie © Jack Kochanowski
De handballers van Kembit-Lions hebben de finale van de BENE-League bereikt. In een spannende halve finale werd Greenpark/Aalsmeer na verlenging verslagen: 37-36.
Lions, afkomstig uit Sittard-Geleen, treft zondag in de finale Bocholt.

Gelijk op

De ontmoeting tussen Lions en Aalsmeer werd een nagelbijter. Tot de stand van 7-6 ging het gelijk op in de beginfase, toen Lions een klein gaatje wist te slaan richting 9-6. De ploeg van Christoph Jauernik wist ook na de eerste time-outs van de wedstrijd het kleine verschil te verdedigen en met 14-12 de rust te bereiken.

Verlengen

Ook in de tweede helft bleef Lions de kleine voorsprong behouden. Een kwartier voor tijd stond een tussenstand van 24-22 op het scorebord in de Maaspoort in Den Bosch. Daarna kwam Aalsmeer langszij door twee doelpunten op rij: 24-24. Vervolgens ontliepen de twee ploegen elkaar nauwelijks. Het verschil werd nooit groter dan één punt. In de laatste minuut kwam Lions op 31-30 via Jasper Adams. Aalsmeer wist echter in de laatste 25 seconden de gelijkmaker te produceren. Daardoor moesten de ploegen gaan verlengen.
In de verlengingen ontstond een zenuwslopend duel, waarin de ploegen bijna niks prijs gaven. In de laatste 30 seconden van de verlenging kreeg Lions een zeven meter. Thomas Dekker benutte het buitenkansje en bepaalde de eindstand op 37-36.

Bocholt

In de finale wacht Bocholt, dat op de eerste plek stond na de reguliere competitie van de BENE-League. Lions eindigde daarin als tweede. De finale begint zondag om 16:00 uur en is live te volgen op L1 Radio.