Leclerc ook in derde training iets sneller dan Verstappen

Max Verstappen tijdens de derde vrije training in Saudi-Arabië © Red Bull Content Pool
Charles Leclerc was in zijn Ferrari ook in de derde training van de Grote Prijs van Saudi-Arabië in de Formule 1 net iets sneller dan Max Verstappen.
Later op de zaterdag vindt de kwalificatie plaats.

33 duizendste

De Monegask kwam tot 1.29,735, het verschil met Verstappen was 0,033. Sergio Pérez, de Mexicaanse teamgenoot van Verstappen bij Red Bull, realiseerde de derde tijd. In beide trainingen van vrijdag was Verstappen ook de op één na snelste, achter Leclerc. De Mercedessen van Lewis Hamilton en George Russell hadden het lastig in de laatste oefensessie. Ze werden respectievelijk 11e en 14e.

Raketaanval

Het was even twijfelachtig of de coureurs nog zouden gaan racen, na een raketaanval vrijdag op een oliedepot in de buurt van het circuit in Djedda. De autoriteiten verzekerden echter dat de situatie veilig is.

Kwalificatie

Zaterdag om 18:00 uur Nederlandse tijd vindt de kwalificatie plaats. Verstappen viel vorige week in de openingsrace in Bahrein kort voor het einde uit, net als teamgenoot Pérez.
Bekijk Pitlane, het autosportprogramma van L1, met een vooruitblik op de Grand Prix van Saudi-Arabië:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!