Flets VVV-Venlo houdt Den Bosch op 0-0

Afbeelding ter illustratie © FC Den Bosch
VVV-Venlo heeft met 0-0 gelijkgespeeld tegen FC Den Bosch. Na een povere eerste helft werd het een spannende slotfase, waarbij VVV uiteindelijk blij mag zijn met het resultaat.
Mochten onderlinge statistieken van waarde zijn, dan kon VVV toch met vertrouwen naar Den Bosch afreizen. Van de laatste 14 wedstrijden wisten de Venlonaren er twaalf te winnen. Maar in het duel tussen twee ploegen uit de middenmoot van de Keuken Kampioen Divisie maakte de Venlonaren geen aanspraak op een nieuwe overwinning.

Verwachting

Op voorhand werd een attractieve wedstrijd verwacht. Den Bosch scoorde immers zes doelpunten in hun laatste twee thuiswedstrijden en VVV won vijf van de laatste zeven uitwedstrijden. Het tegenovergestelde gebeurde in de openingsfase, want pas in de 22ste minuut kon het eerste schot op doel genoteerd worden via Joeri Schroijen.

Kansen

Pas na een half uur kwam er een aantrekkelijke fase in de wedstrijd waarbij het spel snel op en neer ging. VVV-aanvaller Nick Venema schoot van afstand rakelings over het doel van Wouter van der Steen. Bij de tegenaanval moest doelman Delano van Crooij katachtig reageren op een goed afstandsschot van Soufyan Ahannach. Voor de Venlonaren kwamen er geen verder kansen meer in de eerste helft. Den Bosch was toch de betere ploeg de eerste 45 minuten en kon wel nog twee keer gevaar stichten vlak voor rust. Gelukkig voor doelman Van Crooij gingen beide schoten naast zijn doel.

Gelukje

Na de thee werd de wedstrijd opbouwend gezien een stuk beter. Er werd beter gecombineerd waardoor het strafschopgebied vaker bereikt werd. Kansen leverde het nog niet op, al werd met name FC Den Bosch wel vaak dreigend. In de 63ste minuut kwam VVV goed weg. De bal kwam tegen de uitgestoken hand van Kees de Boer binnen het strafschopgebied. Scheidsrechter Robin Vereijken, die pas zijn negende wedstrijd in het betaalde voetbal floot, gaf geen penalty voor Den Bosch, waar hij dit wel had moeten doen.

Eindfase

Door veel blessurebehandelingen en daaropvolgende wissels werd de vaart weer uit de wedstrijd gehaald en leek de ontmoeting als een nachtkaars te doven. Toch kwam er nog een opleving na 75 minuten. Eerst viel de bal na een corner van VVV voor de voeten van De Boer die verwoestend uithaalde, maar zijn inzet net naast het doel zag belanden. Aan de overkant was Den Bosch nadien wederom gevaarlijker, want een kopbal uit de corner kon door Van Crooij maar net van de lijn gekeerd worden.

0-0

In de laatste tien minuten was het voor VVV vooral verdedigen. Aanspraak op een overwinning maakte de ploeg van Jos Luhukay al lang niet meer. Des te verrassender was het dan ook dat Venema zich nog knap in scoringspositie wist te manoeuvreren in de blessuretijd. Met iets meer geluk had het nog de overwinning kunnen opleveren voor VVV, maar de wedstrijd eindigde zoals deze ook was begonnen. Daar schieten beide ploegen niets mee op gezien de stand op de ranglijst, maar met het resultaat mag VVV wel vrede hebben.