Verstappen tevreden na 'soepele' trainingen in Saudi-Arabië

Max Verstappen in zijn Red Bull wagen in Saudi-Arabië © ANP
Max Verstappen heeft niks te klagen na de eerste twee trainingen voor de Grote Prijs van Saudi-Arabië. De wereldkampioen sprak over "soepele sessies", nadat hij beide keren de tweede tijd had gereden in zijn Red Bull.
Alleen Charles Leclerc van Ferrari was twee keer iets sneller.

Nog steeds werk te doen

"We hebben ons programma helemaal kunnen afwerken en de verschillende bandensoorten uitgeprobeerd. Het lijkt erop dat Ferrari weer heel snel is, dus we hebben nog steeds wat werk te doen om ze in ieder geval bij te halen. Maar er is genoeg ruimte voor verbetering", zei de 24-jarige Nederlander.

Vorig jaar

Verstappen had gezien dat op sommige plekken op het smalle stratencircuit van Djedda de muren wat naar achteren waren verschoven. Vorig jaar ramde hij in de kwalificatie de muur in de laatste bocht en miste daardoor poleposition. Hij eindigde vervolgens in een zeer bewogen race als tweede achter Lewis Hamilton van Mercedes.

Revanche

Verstappen is uit op revanche in Saudi-Arabië. Hij viel afgelopen zondag in de openingsrace in Bahrein enkele ronden voor het einde van de race uit met technische problemen en scoorde zodoende nul punten voor het kampioenschap. De Limburger lag op de tweede plaats achter Leclerc toen de brandstoftoevoer richting de motor begon te haperen.

Raketaanval

Vrijdag was op nog geen 20 kilometer afstand van het circuit een raketaanval maar dat houdt de Formule 1 niet tegen. De teams zijn het ermee eens dat de Grote Prijs van Saudi-Arabië doorgaat. Ze vertrouwen op de informatie van de lokale autoriteiten, die zeggen dat het veilig is in Djedda.
Alle teambazen kwamen na de tweede vrije training bijeen om te worden bijgepraat door directeur Stefano Domenicali van de Formule 1 en voorzitter Mohammed Ben Sulayem van de internationale autosportfederatie FIA. Die gaven de verzekering dat het circuit veilig is en dat de lokale autoriteiten die veiligheid ook kunnen garanderen.

Pitlane

Pitlane is het autosportprogramma van L1. Ook dit jaar word je weer iedere donderdag vóór een Formule 1-grand prix door presentator Sem Caelen en analist Xavier Maassen bijgepraat over de laatste ontwikkelingen in de Formule 1. Ook zijn er in het programma reportages en interviews te zien.
De race van zondag is ook live te volgen op L1 Radio.