Mike Teunissen ziet bij rentree kopman Van Aert winnen

Mike Teunissen in gesprek met L1 © Orange Pictures
Wielrenner Mike Teunissen heeft bij zijn rentree in het peloton zijn kopman Wout van Aert de E3 Saxo Bank Classic zien winnen.
Voor Mike Teunissen was het zijn rentree in het peloton, nadat hij twee weken geleden in de etappekoers Parijs-Nice moest opgeven. Een niet fitte Teunissen moest daardoor ook de Italiaanse klassieker Milaan-San Remo overslaan.

Trainen in de Ardennen

Teunissen wilde in de Belgische semiklassieker E3 Saxo Bank vooral kijken of hij hersteld is van zijn klachten. Ter voorbereiding op komende koersen trainde de uit IJsselstein afkomstige renner in de Ardennen en Luxemburg.

Vooraan in de koers

Teunissen reed enige tijd in de kopgroep van 16 renners. Op 40 kilometer voor de aankomst versnelde op de Paterberg zijn kopman Wout van Aert. Alleen ploeggenoot Christophe Laporte kon de renner van Jumbo-Visma volgen. De achtervolgers zagen de Belg en Fransman niet meer terug. Gezamenlijk reden ze naar de streep in Harelbeke, waar Van Aert mocht winnen. Teunissen viel op één van de hellingen weg uit de achtervolgende groep en kwam uiteindelijk als twaalfde over de streep.

Woensdag Dwars door Vlaanderen

Na een rustdag zal Mike zondag in de 84e editie van Gent-Wevelgem starten. Woensdag staat Dwars door Vlaanderen op zijn programma. Zondag 3 april staat één van de hoofddoelen van Teunissen in zijn agenda: Ronde van Vlaanderen.

Wout Poels in Catalonië

Wout Poels kwam tijdens de vijfde etappe in de Ronde van Catalonië niet in de problemen en behield zijn vijfde plaats in het algemeen klassement. De vijfde etappe werd in een sprint gewonnen door Ethan Vernon. Zaterdag is er een pittige etappe met daarin drie beklimmingen.