Roda JC haalt duizenden euro's op voor hulp aan Oekraïne

Afbeelding ter illustratie © Roda JC Kerkrade
Alle acties van Roda JC waaronder de shirtveiling, een collecte en donaties hebben meer dan 30.000 euro opgebracht. De opbrengst gaat naar het Oekraïense Rode Kruis.
Het duel tussen Roda JC en De Graafschap op 14 maart stond volledig in het teken van hulp voor Oekraïne. Zo werden verschillende initiatieven bedacht om geld in te zamelen.

Shirtveiling

Na afloop van het duel werden bijvoorbeeld de gesigneerde wedstrijdshirts van de spelers geveild. Het shirt van Benjamin Bouchouari was het meest geliefd. Het bracht maar liefst 725 euro op. Ook de shirts van Dylan Vente, 589 euro, en Patrick Pflücke, 450 euro, deden het goed. De speciale aanvoerdersband van Richard Jensen werd uiteindelijk verkocht voor 325 euro. De shirtveiling van de héle selectie leverde meer dan 6.000 euro op.

Ticketopbrengst

Roda JC stond de totale ticketopbrengst van het duel af, het leverde 4.515 euro op. Ook de jeugdspelers van Roda hadden een rol: zij gingen tijdens de wedstrijd met de collectebussen rond. De fans waren niet flauw en gaven in totaal zo'n 1.200 euro. Het opgehaalde totaalbedrag van meer dan 16.000 euro werd verdubbeld door de Flow Traders Foundation, een stichting die zich inzet tegen armoede en mensen in nood helpt. Daardoor kwam het eindbedrag uit op 33.088 euro.