AZ verpest debuut Kevin Hofland met late gelijkmaker

Debuut Kevin Hofland bij Willem II levert een punt op © Orange Pictures
Willem II heeft bij het debuut van trainer Kevin Hofland door een late tegentreffer maar één punt overgehouden aan het thuisduel met AZ.
De coach uit Brunssum zat voor het eerst op de bank bij de Tilburgse club. Willem II probeert degradatie uit de Eredivisie te voorkomen. Een van de concurrenten in die strijd is Fortuna Sittard, waar Hofland eerder ook hoofdtrainer was.

Voorsprong

Al in de 7e minuut kwamen de Tilburgers op voorsprong, die werd uitgebouwd en bleef staan tot in blessuretijd. Toen kopte invaller Zakaria Aboukhlal de gelijkmaker binnen uit een hoekschop: 2-2.
Willem II scoorde voor het eerst sinds 6 februari weer. Ché Nunnely kopte raak uit een voorzet van Leeroy Owusu. De Belg Elton Kabangu zorgde 10 minuten later voor de 2-0. AZ-verdediger Bruno Martins Indi bracht de marge terug tot één treffer door van dichtbij raak te schieten uit een hoekschop.

Geen penalty

De thuisploeg dacht in de blessuretijd van de eerste helft op 3-1 te kunnen komen via een strafschop, maar die ging na ingrijpen van de VAR niet door. Aanvoerder Freek Heerkens zou zijn gevallen omdat hij in de grond schopte en niet omdat een AZ’er hem raakte. In de herhaling was dit moeilijk te zien.

Zorgen

Die tussenstand van 2-1 bleef lang staan, ondanks ballen van AZ op paal en lat. Maar door de late treffer van Aboukhlal zullen de zorgen om degradatie groot blijven in Tilburg. De voorsprong van de ploeg van de afgelopen maandag aangestelde Hofland op hekkensluiter PEC Zwolle is 3 punten. Willem II heeft 1 punt meer dan Fortuna Sittard, maar ook een wedstrijd meer gespeeld.