Jong PSV en Roda JC delen in doelpuntrijke wedstrijd de buit

Dylan Vente viert zijn doelpunt © Orange Pictures
Jong PSV en Roda JC hebben in een doelpuntrijke wedstrijd de punten gedeeld. In het Jan Louwers Stadion in Eindhoven eindigde het duel in 3-3. Bij rust stonden de Kerkradenaren met 3-2 achter.
Roda JC kreeg pas na een minuut of acht de eerste doelkans en verzilverde die direct. Uit een hoekschop schoot Dylan Vente de bal tegen de touwen. Een minuut later lag de bal aan de overkant in de goal toen Ismaël Saibari bij een aanval over rechts de bal van zo'n twintig meter loeihard binnenschoot.

Limbombe scoort

In de daarop volgende minuten kregen beide teams kansjes. Dylan Vente kreeg de bal van Bryan Limbombe. Zijn uithaal ging net naast het PSV-doel. Kort daarna werd Maxi Romero aangespeeld door Johan Bakayoko, maar Rody de Boer stopte het schot van de PSV-aanvaller.
In de 27e minuut kwam Roda JC opnieuw op voorsprong. Nadat Benjamin Bouchouari onderuit gehaald was, nam Patrick Pflücke de vrije trap. Doelman Kjell Peersman kreeg de bal niet onder controle, waarna Bryan Limbombe de bal binnentikte: 1-2.

Weer gelijk

De Kerkradenaren konden die voorsprong maar korte tijd vasthouden, want vijf minuten later lag de bal in het doel van Rody de Boer. Een voorzet van Fredrik Oppegård kwam bij Johan Bakayoko, die de bal binnenschoot: 2-2.

Roda op achterstand

Zes minuten later rondde Ismaël Saibari een aanval met succes af. Hij joeg de bal van afstand voorbij doelman Rody de Boer. Roda kreeg in de resterende minuten van de eerste helft nog kansen gelijk te maken. Davy van den Berg schoot naast en een schot van Patrick Pflücke werd door doelman Peersman gekeerd.

Tweede helft

Roda kwam tien minuten na de hervatting weer op gelijke hoogte. Daryl Werker nam de bal uit een hoekschop slecht aan, waarna Stefano Marzo het leer voor zijn voeten kreeg en de bal bij de tweede paal binnenschoot: 3-3.

Kansen

Roda bleef aanvallen en kreeg kansen. Xian Emmers hield aan een schot op doel een hoekschop over, maar doelman Peersman stopte het schot van Stefano Marzo. Een schot van Davy van den Berg ging naast en Xian Emmers kon een aanval van Patrick Pflücke en Amir Absalem niet met een treffer afronden. Kort daarna schoot Xian Emmers de bal in het zijnet. Een afstandsschot van Patrick Pflücke ging naast.
Ook in de slotfase was Roda JC dreigend, maar gescoord werd er niet meer. Roda JC behoudt met 53 punten de zesde plek in de Keuken Kampioen Divisie.