Hamilton strijdt tegen Verstappen: wil agressiever rijden

Formule 1-coureur Lewis Hamilton. © ANP
Lewis Hamilton zal dit jaar een agressievere coureur zijn. "Jullie zullen het zien", zei de zevenvoudig wereldkampioen in Bahrein op de eerste trainingsdag van de Formule 1 in het nieuwe seizoen.
Het was zijn antwoord op de vraag met welke instelling hij de concurrentiestrijd met Max Verstappen zou aangaan.

Mercedes

De coureur van Mercedes vocht vorig jaar een verbeten duel om de wereldtitel uit met Verstappen. Daarbij kwamen de twee ook meermaals op de baan met elkaar in aanraking. De rivalen begonnen aan de slotrace met evenveel punten. In die hectische Grand Prix van Abu Dhabi wist Verstappen Hamilton te onttronen als wereldkampioen door hem in de laatste ronde in te halen.

'Geen wrok'

"Ik koester geen wrok", zei de 37-jarige Brit. "Zo zit ik niet in elkaar en zo benader ik het seizoen niet. Ik heb geen last om mee te nemen, want ik kan het verleden niet veranderen. Ik wil wel het beste uit mezelf halen."

'Auto moet sneller'

Hamilton was na de testraces vorige week in Bahrein niet al te positief gestemd over de nieuwe Mercedes, die vanwege de nieuwe regels voor aerodynamica heel anders is gestroomlijnd. Hij vond de auto nog niet erg snel en herhaalde die woorden bij de trainingen voor de grand prix. "Ik hoop dat we een en ander geleerd hebben van de testraces en beter inzicht hebben gekregen in hoe we auto sneller kunnen maken, maar ik verwacht geen grote vooruitgang", zei hij. De Brit reed in de eerste vrije training de zevende tijd.

50.000 euro boete

Deze vrijdag werd ook bekend dat Hamilton van de overkoepelende federatie FIA een boete van 50.000 euro opgelegd heeft gekregen. De voormalig wereldkampioen in de Formule 1 verscheen na afloop van het vorige seizoen niet op een groot gala in Parijs, hetgeen hij wel verplicht was. De Brit was uitermate teleurgesteld over de manier waarop hij destijds zijn wereldtitel verspeelde aan Max Verstappen.
Hamilton en de FIA hebben afgesproken dat het geld van de boete wordt besteed aan een goed doel.