Pitlane: 'Concurrentie maakt het ook voor Verstappen mooier'

Sem Caelen en Xavier Maassen. © L1 (Danique Daemen)
Dit weekend moeten Max Verstappen en zijn rivalen bij Mercedes, Ferrari en McLaren met de billen bloot bij de GP van Bahrein: wie heeft de beste zaken gedaan voor de start van het F1-seizoen?
Net als het leeuwendeel van de Pitlane-kijkers hoopt F1-analist Xavier Maassen op een bredere strijd om de drie plekken op het podium. "Het gaat alleen maar mooier worden als er bijvoorbeeld drie teams om de overwinning kunnen strijden", zegt Maassen. "Zelfs de Limburgers willen nog meer concurrentie om zo nóg spannendere wedstrijden te krijgen."

Underdog

Na de testdagen dook de Mercedes-equipe, bestaande uit teambaas Toto Wolff en de coureurs Lewis Hamilton en George Russell, in de underdog-rol. Volgens de rijders is het team nog niet snel genoeg om dit weekend mee te doen in de strijd om de racezege. Maassen plaatst zijn kanttekeningen bij die uitlatingen.
"Mercedes roept dit sinds 2017 iedere keer voor de start van het seizoen. Maar dan staan ze er telkens toch. Uiteindelijk is het absoluut een topteam. Ze zullen misschien nog niet daar staan waar ze zelf zouden willen, maar ze gaan niet in de achterhoede van het kampioenschap rijden."

Seizoenopener

De Grand Prix van Bahrein is de eerste van in totaal 23 races in het Formule 1-seizoen van 2022. In deze uitzending van Pitlane worden de cruciale punten op het circuit van Sakhir aangestipt, komen meerdere coureurs met hun verwachtingen voor dit seizoen aan het woord, wordt er teruggeblikt op de testdagen én vooruitgeblikt op het mogelijk titelgevecht.

Live

De GP van Bahrein begint zondag om 16:00 uur. De race is dan live te volgen via L1 Radio.

Pitlane

Pitlane is het autosportprogramma van L1. Ook dit jaar word je weer iedere donderdag vóór een Formule 1-grand prix door presentator Sem Caelen en analist Xavier Maassen bijgepraat over de laatste ontwikkelingen in de Formule 1. Ook zijn er in het programma reportages en interviews te zien.