Willem Janssen lost Stan Valckx af als technisch manager VVV

Willem Janssen en Marco Bogers ondertekenen het contract. © L1
VVV-Venlo haalt Willem Janssen terug naar de Koel. Hij wordt met ingang van komend seizoen de technisch manager van de club.
Janssen was tussen 2004 en 2007 al speler van de Venlose club en zet deze zomer een punt achter zijn carrière als speler. Zijn terugkeer naar VVV betekent dat de huidig technisch manager, Stan Valckx, na bijna 5,5 jaar het veld moet ruimen.

Toekomst Valckx

Of Valckx voor VVV behouden blijft, is op dit moment nog de vraag. "Momenteel denkt hij na over zijn toekomst, die zowel binnen als buiten VVV kan liggen", zegt algemeen directeur Marco Bogers. "Wellicht grijpt Stan dit moment aan om nog een nieuw buitenlands avontuur aan te gaan, maar de kans is ook aanwezig dat hij bijvoorbeeld als scout bij ons actief blijft."

Einde spelerscarrière

Voor de uit Well afkomstige Janssen wordt het zijn eerste klus als beleidsbepaler in het betaald voetbal. Hij begon zijn carrière bij VVV en verkaste vervolgens naar achtereenvolgens Roda JC Kerkrade, FC Twente en FC Utrecht, waar hij inmiddels aan zijn negende seizoen bezig is. Onlangs kondigde hij aan in de zomer, op 35-jarige leeftijd, zijn voetbalschoenen aan de wilgen te hangen.
Willem Janssen. © VVV-Venlo

'Warme en vertrouwde omgeving'

Janssen is dolblij direct aan zijn tweede loopbaan te kunnen beginnen. "Toen ik de kans kreeg om in deze functie aan de slag te gaan bij VVV, de club waar ik ook als voetballer ben begonnen, was het gevoel direct goed. Het is voor mij een geweldige kans om direct zo’n belangrijke functie te mogen bekleden. Zeker omdat ik kan beginnen in een warme en vertrouwde omgeving zie ik dit als de perfecte eerste stap in mijn nieuwe carrière."

Begeleiding

VVV gaat Janssen, die voor drie seizoenen getekend heeft, in de aankomende periode volop begeleiden. Daarbij is volgens de club ook een belangrijke rol weggelegd voor hoofdtrainer Jos Luhukay en Jay Driessen, Roger Bongaerts en Marc van Hintum.

FC Emmen

Zaterdag komt VVV weer op de eigen grasmat in actie. Keuken Kampioen Divisie-koploper FC Emmen is dan de tegenstander in de Koel, waar tevens het 50-jarig bestaan van het stadion wordt gevierd. De wedstrijd is vanaf 16:30 uur live te volgen via L1 Radio.