Na Fortuna start ook MVV met vrouwenvoetbal

Stadion De Geusselt in Maastricht © MVV Maastricht
MVV Maastricht start komend voetbalseizoen (2022-2023) met vrouwenvoetbal. De club doet dat met een meisjesteam onder de 17 jaar.
De club schrijft op haar website dat het vooralsnog gaat om een pilot.

Samenwerking

Het meidenteam is een resultaat van een samenwerking met Stichting VrouwenVoetbal Maastricht. MVV schrijft dat er daarom nauwer samengewerkt gaat worden met de stichting.

Gesneuveld

MVV is in Limburg de tweede profclub die start met een vrouwenteam. Fortuna Sittard speelt vanaf komend seizoen met een vrouwenteam in de Eredivisie. Roda JC en VVV-Venlo begonnen ruim een decennium eerder al met vrouwenvoetbal op het hoogste niveau. Toch sneuvelde in Venlo en Kerkrade de vrouwelijke afdeling op het moment dat de clubs financieel de broekriem moesten aantrekken.

Talent

Als reden voor het optuigen van het vrouwenelftal noemt MVV de toenemende belangstelling voor vrouwenvoetbal. Erik Noor, algemeen directeur van MVV: "Deze stap past in de maatschappelijke visie van MVV om een toegevoegde waarde te leveren. MVV richt zich op het ontwikkelen van (jong) talent, dat past ook precies in het Maastrichts Sportakkoord."