Eaters uitgeschakeld in play-offs BeNe-League

Geen winst voor Snackpoint Eaters Limburg © L1 (Maarten Omvlee)
Snackpoint Eaters Limburg heeft ook de tweede wedstrijd van de kwartfinale in de play-offs verloren. Heerenveen Flyers was te sterk. Daardoor is de Geleense ijshockeyclub uitgeschakeld in de strijd om de BeNe-Leaguetitel.
In Geleen werd het zondag 1-4 voor Heerenveen.

Breekpunt

De ijshockeyploeg was in eigen huis niet bij machte om de Flyers te bedwingen. Afgelopen vrijdag in Leeuwarden liet de Eaters een overwinning na een 5-5 eindstand, door het slecht nemen van penalty shots, liggen. Thuis tegen Heerenveen kon aan die goede wedstrijd alleen in de eerste periode een vervolg aan gegeven worden. De eerste periode was de fase van de thuisploeg, waar de Letse coach Gints Bikards voor de tweede keer vanwege ziekte werd vervangen door assistent-trainer Alf Philippen. Het lukte echter zelfs niet om met een man meer op het ijs op voorsprong te komen. De Heerenveen Flyers lukte dat met een man minder, short handed, tien seconden voor het einde van de eerste periode wel. Riku Pitkänen passeerde Eaters-goalie Delil met een fraaie schijnbeweging. Door de onverwachte en op dat moment onterechte achterstand knakte er mentaal iets bij de Eaters.

Bredere bank

Door een seizoen met veel blessures had Snackpoint Eaters Limburg beduidend minder wisselmogelijkheden dan de opponent. Dat brak in de tweede periode het team van de geblesseerde Lars Engwegen op. Heerenveen kon vrijuit doorwisselen en speelde daardoor scherper en energieker. Het voordeel van een bredere bank werd uitgedrukt in de score. Door Kevin Nijland (0-2) en Tom Speel (0-3) eindigde de tweede periode met drie goals verschil in het voordeel van de gasten.

Sprankje hoop

De laatste periode bracht even een sprankje hoop bij de Eaters toen het 1-3 stond. Maar snel viel het doel voor het team van Philippen. De Fin Roope Nikkilä maakte aan alle illusies van de Eaters een einde toen hij de 1-4 eindstand op het scorebord wist te zetten.
Het seizoen zit er ondanks het verlies tegen Heerenveen nog niet op voor Snackpoint Eaters Limburg. In het kader van de Coupe der Lage Landen komen er nog wedstrijden aan voor teams die uitgeschakeld zijn in de play-offs om het kampioenschap van de BeNe-League.