Wielerevenement Eroica in Valkenburg gaat niet door

Het wielerfestival in Valkenburg gaat niet door. © L1 (Kim Langeslag)
Het jaarlijkse retrowielerfestival in Valkenburg gaat deze zomer niet door vanwege 'organisatorische redenen.' Dat laat de organisatie weten op de eigen socialemediakanalen.
Het zou de zesde keer zijn dat het wielerfestival in het centrum van Valkenburg zou plaatsvinden. De organisatie zegt dat het wel de bedoeling is het evenement volgend jaar te organiseren.

Retro

In 2016 werd Eroica voor het eerst gehouden. Ieder jaar komen vele honderden wielrenners op oude fietsen en in retrokleding naar Valkenburg en rijden dan een toertocht door Zuid-Limburg. Afgelopen jaar stonden er zo'n duizend amateurs aan de start van het evenement. De route gaat door Valkenburg, Maastricht, Voerendaal, Simpelveld, Gulpen-Wittem en Eijsden-Margraten.

Coryfeeën

Tussen de amateurs reden in 2021 niemand minder dan Jan Janssen, Joop Zoetemelk en Bernard Hinault. De drie winnaars van de gele trui onthulden toen hun eigen plaquette aan de Wall of Fame in de gemeentegrot van Valkenburg.
De zesde editie zal nu vermoedelijk in de zomer van 2023 worden verreden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!