Wout Poels tiende in Koninginnenrit Parijs-Nice

Wout Poels © Orange Pictures
Wielrenner Wout Poels uit Blitterswijck is als tiende gefinisht in de Koninginnenrit van de rittenkoers Parijs-Nice.
De dagzege ging naar Primoz Roglic, de leider van het algemeen klassement.

Helper

Poels rijdt in de Franse rittenkoers als helper van Jack Haig, die de kopman is bij Bahrein-Victorious. De Limburger kon zaterdag echter zelf ook een mooi resultaat rijden in de Koninginnenrit, die bergop finishte tussen de sneeuw op de Col de Turini. Kort nadat kopman Haig als zesde over de streep kwam, reed ook Poels over de finishlijn. Met zijn tiende plek laat Poels zien dat hij goed in vorm is. Eerder won hij ook al de Ruta del Sol.

Roglic

Jumbo-Visma-ploegleider Frans Maassen uit Haelen kon weer feest vieren. Voor de derde keer in zes dagen won de Nederlandse ploeg een etappe. Primoz Roglic demarreerde in de laatste honderden meters en won de rit. Daarmee verstevigde hij ook zijn leidende positie in het algemeen klassement. De Sloveen moet zondag een voorsprong van 47 seconden verdedigen in de slotrit die wordt verreden in en rondom Nice.

Teunissen

Mike Teunissen haalde de finish niet. De renner uit Ysselsteyn besloot kort na de start van de etappe af te stappen om "niets te forceren met het oog op de klassiekers."