Play-offs uit zicht voor VVV na nederlaag bij Eindhoven

VVV-coach Jos Luhukay © Orange Pictures
VVV-Venlo heeft op bezoek bij FC Eindhoven een kansloze 4-0 nederlaag geleden. De Venlonaren keken voor rust tegen een 2-0 achterstand aan en waren in het vervolg niet bij machte om daar iets aan te veranderen. Integendeel.
De nederlaag betekent dat VVV de vierde en laatste periode met verlies begint. Vervelender is dat de play-offs verder uit zicht raken. NAC heeft na 29 wedstrijden acht punten meer en een beter doelsaldo dan de Venlose club. Dat is een serieuze tegenvaller met nog negen duels te spelen.

Einde reeks

FC Eindhoven dendert door en kan maandagavond thuis tegen ADO Den Haag de periodetitel pakken. De behoorlijke serie van VVV, vijf wedstrijden op rij zonder verlies, kreeg geen vervolg.

Eindhoven

Sven Braken keerde tegen FC Eindhoven terug in de voorhoede, Stan van Dijck startte op het middenveld. Het begin was voor de ploeg van trainer Jos Luhukay die zich in het eerste kwartier vooral op de helft van FC Eindhoven begaf. Toch kwam de thuisclub op voorsprong. De vrijstaande Charles-Andreas Brym opende in de 20e minuut de score via een kopbal richting binnenkant paal.
VVV was daar nog niet van bekomen of de bal lag alweer achter doelman Delano van Crooij. Jasper Dahlhaus knalde een vrije trap in de 23e minuut rechtstreeks in het doel: 2-0.

Geen gevaar

VVV-Venlo had moeite om die domper te boven te komen. Eindhoven had het initiatief vanaf de voorsprong en bleef de betere ploeg. Jort van der Sande was dicht bij de 3-0. De spits kopte een vrije trap van Joey Sleegers net naast. VVV stelde daar aanvallend niets tegenover en creëerde geen enkel gevaar.

Voortzetting

VVV begon ongewijzigd aan de 2e helft. Het werd vervolgens nog erger voor Venlo toen Dahlhaus er in de 57e minuut 3-0 van maakte.

Eerste Venloos gevaar

Net voor het uur leverde een afstandsschot van Joeri Schroijen het eerste gevaar op voor VVV. Doelman Nigel Bertrams pakte het schot. Een dubbele wissel bij VVV-Venlo waar Sven Braken en Joeri Schroijen werden vervangen door Yahcuroo Roemer en Mitchell van Rooijen, moest voor meer dreiging zorgen. Dat lukte niet, verder dan het strafschopgebied kwam VVV niet.
FC Eindhoven prikte er via Jort van der Sande twee minuten voor het einde nog eentje in.
Een play-off-plek voor VVV-Venlo lijkt ver(der) weg.