Weinig problemen voor Verstappen op testdag in Bahrein

Max Verstappen in actie tijdens de testdagen in Bahrein © Orange Pictures
Max Verstappen heeft opnieuw zijn RB18 kunnen uittesten. In Bahrein mocht de coureur van Oracle Red Bull Racing de hele tweede testdag voor zijn rekening nemen.
De Limburger kwam tot een aantal van 86 rondes en de tweede tijd van alle coureurs die vrijdag in actie kwamen.

Sleutelen

Nadat teamgenoot Sergio Pérez donderdag het circuit op mocht namens Red Bull Racing, was vrijdag de hele dag de beurt aan Max Verstappen. De Limburger liet er geen gras over groeien en was vrijdagochtend als een van de eersten op het circuit. Tijdens de eerste testdagen in Barcelona reed Verstappen flinkt was testrondes, in Bahrein was de Limburger wat vaker te zien in de pitbox om te laten sleutelen aan zijn bolide.

Brand

Na nog geen twee uur werd de rode vlag getoond. Door een probleem aan de remmen van de Williams van Nicholas Latifi ontstond er een kleine brand. Daardoor werd de sessie een halfuur stilgelegd. Het brandje bleek grote gevolgen te hebben voor Williams, want de rest van de dag kwamen ze niet meer in actie op het circuit.
Na vier uur racen, bij de geplande onderbreking, had Verstappen 45 ronden afgelegd. Hij kwam op de harde band tot de derde tijd van de ochtend: 1.35,874. Esteban Ocon was de snelste op de zachte band, Mercedes-coureur George Russell reed het meeste aantal rondes: 69.

Wissel

In de middag wisselden sommige teams van coureur. Onder meer Lewis Hamilton en Carlos Sainz waren te zien in de Bahreinse (voor)avond. Na een rustig begin van de sessie was de terugkeer van Kevin Magnussen een van de eerste opvallende momenten. Magnussen vervangt bij Haas de Rus Nikita Mazepin die werd ontslagen vanwege de oorlog in Oekraïne.

Flow-vis

Na 1,5 uur liet ook Verstappen zich weer zien. Op de RB18 was ook de flow-vis, een soort van verf, aangebracht om de luchtstromen wat beter te bekijken. Net als in de ochtenduren reed Verstappen ook tijdens het tweede deel van de dag voornamelijk op de harde band.
De middagsessie werd ook weer onderbroken door een rode vlag. Esteban Ocon zijn bolide kwam plots stil te staan, waardoor de sessie een klein halfuur werd onderbroken. Het was het begin van meer oponthoud, want kort na de hervatting kwam Lando Norris vlak buiten de pitstraat stil te staan. Een nieuwe rode vlag was het gevolg.

Softbanden

Het laatste deel van de training reed Verstappen een aantal rondes op de softband, de zachtste band. Daardoor verbeterde Verstappen een aantal keer zijn tijd. Zijn snelste ronde reed hij uiteindelijk in 1.34.011. De snelste tijd van alle coureurs die vrijdag in actie kwamen was van Carlos Sainz (Ferrari). Hij reed als enige onder de 1 minuut en 34 seconden: 1.33,532. Verstappen reed uiteindelijk 86 rondes.

Snelle rondjes

Zaterdag staat de laatste testdag op het programma. Dan komt Pérez in de ochtend in actie en Verstappen in de middaguren. Pérez zei vrijdag tegen de NOS dat Red Bull nog niet met de snelle rondjes bezig was. Dat betekent dat er nog niet veel waarde moet worden gehecht aan de tijden die tot nu toe zijn gereden. De Mexicaan meldde daarnaast dat er zaterdag "iets nieuws aan de auto zal te zien zijn".
Bekijk het L1-autosportprogramma Pitlane met een vooruitblik op het nieuwe Formule 1-seizoen: